MSK Başkanı Akar, Moğolistan Ulusal Meclisi heyeti ile görüştü: Moğolistan'la ilişkilerin stratejik ortaklığa yükselme zamanı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Moğolistan Ulusal Meclisi Güvenlik ve Dış Politika Daimi Komisyonu Başkanı Byambasuren Enkh-Amgalan ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. Akar'ın "Moğolistan'la ilişkilerin stratejik ortaklığa yükselme zamanı" değerlendirmesi dikkat çekti. İşte görüşmeden öne çıkanlar

Milli Savunma Komisyonunu ziyaret eden ilk Moğol heyetinin kendileri olduğunu anımsatan Akar, "Sizin bu ziyaretiniz zaten iyi olan ilişkilere önemli katkılar sağlayacak. Çünkü sizin ülkeniz bizim aynı zamanda ata yurdumuzdur. Tarihimiz ve ortak kültürümüz bizim için son derece önemli. Aramızdaki fiziki, coğrafi mesafe ne kadar uzak olsa da kalplerimiz birbirine çok yakın." dedi.

Akar, iki ülke ilişkilerinin daha ileri gitmesi için hem Türkiye'deki hem Moğolistan'daki kurum ve kuruluşların azami çabayı gösterdiğini ve önümüzdeki sürecin çok daha kapsamlı olacağına inandığını da belirtti.

"STRATEJİK ORTAKLIĞA YÜKSELME ZAMANI"

Ortaklık düzeyindeki ilişkilerin stratejik ortaklığa yükselme zamanının geldiğini değerlendirdiklerinin altını çizen Akar, konuk heyetin ziyaretinin buna sebep olacağına inandığını ifade etti. FETÖ ile mücadelede attıkları olumlu adımlardan dolayı Moğolistan'a ayrıca teşekkürlerini ileten Akar, bu yöndeki çalışmaların önümüzdeki dönemde tamamlanacağını belirtti.

Byambasuren Enkh-Amgalan ise Türkiye'de bulunmaktan mutlu olduklarını, Akar'ın da ifade ettiği gibi iki ülke halklarının birbirine içten yakın olduğunu söyledi.

İki ülke ilişkilerinin kardeşlik çerçevesinde gittiğini belirten Amgalan, bu ilişkilerin önümüzdeki süreçte daha da genişleyeceğinden emin olduğunu dile getirdi. Görüşme daha sonra basına kapalı sürdü.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...