Nijerya'da 'lassa ateşi' salgını: 2 haftada 40 kişi hayatını kaybetti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Nijerya'da 'lassa ateşi' salgını: 2 haftada 40 kişi hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri

Hayvandan insana geçen ve Nijerya'da ilk olarak 1969 yılında rastlanan Lassa ateşi salgını ölümcül olmaya devam ediyor. 1 Ocak'tan bu yana 23 eyalette yayılmaya devam eden salgın nedeniyle son 2 haftada 40 kişi hayatını kaybetti.

 

Mali, Togo, Gana, Liberya ve Sierra Leone gibi birçok Afrika ülkesinde görülen Lassa ateşi, Nijerya'da da etkili oluyor. Ülkede ilk olarak 1969 yılında Borno eyaletinde rastlanan hastalığa dair açıklama yapan Nijerya Hastalık Kontrol Merkezi (NCDC), 1 Ocak'tan bu yana Lassa salgınının ülkenin 23 eyaletine yayılmaya devam ettiği belirtti.

Açıklamada, ülkede son iki haftada Lassa ateşi salgınından 40 kişinin hayatını kaybettiği aktarılırken, böylece ocaktan bu yana salgın kaynaklı can kaybı sayısının 142'ye çıktığı, bu süreçte 784 vaka tespit edildiği bildirildi. Nijerya hükümeti, şubat başında Lassa ateşi salgını nedeniyle 'acil durum' ilan etmişti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; her yıl kurak dönemin yaşandığı kasım-mayıs döneminde artan Lassa ateşi salgınında 1 Ocak-20 Kasım 2022 döneminde 989 vaka tespit edilmiş, 178 kişi hayatını kaybetmişti.

FARE DIŞKISIYLA TEMAS SONUCU BULAŞIYOR 

Fare dışkısıyla temas sonucu bulaşan hastalık, insandan insana geçebiliyor ve ölümcül kanamalı ateşe yol açıyor. Yetkililer, halkı fare ve diğer kemirgenlerle temas etmemeleri konusunda uyarıyor. (AA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...