Petrol zengini Nijerya 6 rafineriyi imha etti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Petrol zengini Nijerya 6 rafineriyi imha etti

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Petrol zengini Afrika ülkelerinden Nijerya, altı rafineri hava operasyonlarıyla imha edildiğini duyurdu. Nijerya Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada yasa dışı tesislere yönelik hava operasyonların düzenlendiğini kaydetti.

Afrika’nın petrol zengini Nijerya, ham petrolün yasa dışı rafineri edilmesinde kullanılan tesislere yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Nijerya bu kapsamda altı kaçak petrol rafinerisinin daha imha edildiğini duyurdu.

Nijerya Hava Kuvvetleri (NAF) Sözcüsü Edward Gabkwet, yaptığı açıklamada, ordunun, ülkenin Rivers eyaletinde belirlediği yasa dışı petrol rafinerilerine hava operasyonları düzenlediğini belirtti.

Gabkwet, operasyonlarda 6 kaçak rafinerinin imha edildiğini duyurdu.

SON BİR AYDA 30 RAFİNERİ İMHA EDİLDİ

Nijerya'da 200'den fazla yasa dışı petrol rafinerisi faaliyet gösteriyor. Ülkede son bir ayda 30 kaçak rafineri imha edilmişti. Nijerya'nın tespit edilmiş petrol rezervleri, yaklaşık 37 milyar varille dünyadaki rezervlerin yüzde 3,1'ini oluşturuyor.

Ham petrol üretiminde dünyanın ilk 15 ülkesi arasında bulunan Nijerya, en fazla petrol rezervine sahip 8'inci ülke ve petrol ihracatı bakımından da 6'ncı sırada yer alıyor.

Petrol yataklarının bulunduğu Delta bölgesinde, silahlı grupların petrol alanlarına yönelik sabotajları, çatışmalar ve adam kaçırma olayları yaşanıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...