Putin, Kırım Köprüsü'ne saldırıyla ilgili ilk kez konuştu!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Putin, Kırım Köprüsü'ne saldırıyla ilgili ilk kez konuştu!

DÜNYA Haberleri

Rusya’nın ilhak ettiği Kırım Yarımadası’yla bağlantıyı sağlayan Kırım Köprüsü’ne düzenlenen saldırıyı Ukrayna güvenlik güçleri üstlenirken, saldırıda üç kişi hayatını kaybetti.Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin işe saldırıya ilişkin ilk kez konuştu. Kırım Köprüsü’ne düzenlenen saldırıyı “terör saldırısı” olarak nitelendiren Rus lider, "Köprü yolu ciddi hasar gördü. Onarım çalışmaları hızlı bir şekilde başlamalı" dedi.

Rusya’nın yasa dışı ilhak ettiği Kırım’da kritik öneme sahip Kırım Köprüsü'nde sabah saatlerinde bir patlama meydana geldi. Ukrayna basını, saldırının Ukrayna güçlerince düzenlendiğini duyururken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de, saldırıyla ilgili ilk kez konuştu.

'TERÖR SALDIRISI'

Kırım Köprüsü’ne düzenlenen saldırıyı “terör saldırısı” olarak nitelendiren Putin, "Köprü yolu ciddi hasar gördü. Onarım çalışmaları hızlı bir şekilde başlamalı" dedi.

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan Kremlin Sarayı, Kırım Köprüsü’ndeki patlamayı Ukrayna'nın insansız hava araçlarıyla gerçekleştirildiğini duyururken, Ukrayna tarafı ise saldırının SBU ve Ukrayna Deniz Kuvvetleri’nin ortak operasyonu sonucu düzenlendiğini söylemişti.

Rusya’nın ilhak ettiği Kırım Yarımadası’yla bağlantıyı sağlayan Kırım Köprüsü’nde meydana gelen patlamada, bir otomobildeki anne ve baba hayatını kaybederken, kız çocukları ise yaralandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...