Son dakika... 2023 Nobel Barış Ödülü tutuklu İranlı aktivist Nergis Muhammedi'ye verildi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Son dakika... 2023 Nobel Barış Ödülü tutuklu İranlı aktivist Nergis Muhammedi'ye verildi

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Son dakika... 2023 Nobel Barış Ödülü'nün sahibi belli oldu. Nobel Barış Ödülü'ne bu yıl, kadın hakları çalışmaları yürüten İranlı Nergis Muhammedi layık görüldü.

Son dakika... 2023 Nobel Barış Ödülü, kadın hakları çalışmalarından ötürü İranlı Nergis Muhammedi'ye verildi. Norveç Nobel Komitesi tarafından yapılan açıklamada, "2023 Nobel Barış Ödülü'nü İran'da kadınlara yönelik baskıya karşı verdiği ve herkes için insan hakları ve özgürlüğü teşvik etmek için verdiği mücadele nedeniyle Nergis Muhammedi'ye verilmiştir." ifadesi kullanıldı. 

NERGİS MUHAMMEDİ KİMDİR?

Peki, 2023 Nobel Barış Ödülü'ne layık görülen Nergis Muhammedi kimdir? NTV'nin derlediği bilgilere göre, kadın hakları ve idam cezasının kaldırılması için kampanya yürüten İran'ın önde gelen insan hakları aktivistleri arasında yer alıyor.

Front Line Defenders hak örgütüne göre şu anda Nergis Muhammedi, Tahran'daki Evin Cezaevi'nde yaklaşık 12 yıl hapis cezasına çarptırılmış durumda bulunuyor. Nergis Muhammedi'ye yöneltilen suçlamalar arasında devlete karşı propaganda yapmak da var.

Nergis Muhammedi aynı zamanda, 2003 Nobel Barış Ödülü sahibi Şirin Ebadi tarafından yönetilen bir sivil toplum kuruluşu olan İnsan Hakları Savunucuları Merkezi'nin başkan yardımcısı olarak görev yapıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...