Türkiye'den Libya'ya yardım koridoru: TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar çıkarma gemileri Kuzey Afrika ülkesine ulaştı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Libya'da on binlerce insanın hayatını kaybettiği Daniel Kasırgası sonrasında Türkiye, Kuzey Afrika ülkesine yardım göndermeye devam ediyor. MSB'den yapılan açıklamada, yardım taşıyan TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar çıkarma gemilerinin Libya'ya ulaştığı, TCG Osmangazi'nin ise kısa sürede İzmir limanından ayrılacağını duyurdu.

Yunanistan’da 14 kişinin ölmesine neden olan ve Türkiye’yi es geçerek Libya’yı vuran Daniel Kasırgası, Kuzey Afrika ülkesinde hayatı felç etti. Libya’nın doğusunun vuran kasırga, Derne şehrinde iki barajın çökmesine neden olarak yüzlerce evin yıkılarak Akdeniz’e sürükledi.

Libyalı yetkililer, şu ana kadar kesinleşmiş 11 bin kişinin öldüğünü duyururken, can kaybının 20 bine ulaşabileceğini aktarıyor. İki yönetimin olduğu doğal kaynak zengini Afrika ülkesinde, Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti (GNA), dost ve kardeş ülkelerden yardım talebinde bulunduklarını açıkladı.

Türkiye, Libya’nın meşru hükümetinin çağrısına ilk yanıt veren ülkelerden biri olarak Kuzey Afrika ülkesine Türk Hava Kuvvetlerine ait A400M askeri kargo uçaklarıyla AFAD, AKUT, Sağlık Bakanlığı, Sahil Güvenlik ve itfaiye personelinden oluşan arama-kurtarma ekipleri ve insani yardım gönderdi. Libya’da yaşanan doğal afetin büyüklüğünün iyice netleşmesinden sonra Ankara, daha fazla yardım gönderme kararı aldı.

Türkiye'den Libya'ya yardım koridoru: TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar çıkarma gemileri Kuzey Afrika ülkesine ulaştı

DEV ÇIKARMA GEMİLERİ LİBYA’YA ULAŞTI

Millî Savunma Bakanlığı, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Libya’ya TCG Bayraktar, TCG Sancaktar ve TCG Osmangazi çıkarma gemileriyle yardım koridoru oluşturulduğunu duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle:

“Sel felaketinden etkilenen kardeş Libya halkına destek için İzmir’den yola çıkan Deniz Kuvvetlerimizin TCG SANCAKTAR ve TCG BAYRAKTAR gemileri Libya’ya ulaştı.

Gemilerimizde AFAD, AKUT, Sağlık Bakanlığı, Sahil Güvenlik ve itfaiye personelinden oluşan toplam 360 görevli bulunuyor. Görevli personelle birlikte ambulans, TIR kurtarma ve müdahale araçlarından oluşan toplam 122 araç da Libya’ya ulaştırıldı.

Ayrıca 3 sahra hastanesi ile muhtelif iaşe, barınma ve sıhhi malzemeler de Libyalı kardeşlerimiz için gemilerimizle bölgeye gönderildi.

Bugün TCG OSMANGAZİ gemimiz de yardım malzemelerini Libya’ya ulaştırmak üzere İzmir’den hareket edecek.

Dost ve kardeş Libya halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...