Uganda'da okula saldırı: 38'i öğrenci 41 kişi hayatını kaybetti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Uganda'da okula saldırı: 38'i öğrenci 41 kişi hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri

Uganda'da Müttefik Demokratik Güçler (ADF) savaşçıları tarafından bir okula düzenlenen saldırıda yatakhane yakıldı, yiyecek depoları yağmalandı. Okuldan 41 cesedin çıkarıldığını ve bunlardan 38'inin öğrenci olduğunu belirtildi.

Terör örgütü DEAŞ'la bağlantılı olan Ugandalı ayrılıkçı grup Demokratik İttifak Güçleri (ADF), Demokratik Kongo Cumhuriyeti sınırına yakın bir okula saldırı düzenledi. Terör saldırısında yatakhane yakıldı ve yiyecek deposu yağmalandı. 

Mpondwe-Lhubiriha sınır bölgesinin yöneticisi Selevest Mapoze, okuldan 41 cesedin çıkarıldığını ve bunlardan 38'inin öğrenci olduğunu dile getirdi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; öğrencilerin yanarak, vurularak ya da bıçaklanarak hayatını kaybetti. Vurularak öldürülen diğer 3 kişiden birinin güvenlik görevlisi, 2'sinin ise yerel topluluğun üyeleri olduğu belirtildi.

POLİS SALDIRGANLARIN PEŞİNDE

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; polis sözcüsü, "Ayrıca Bwera hastanesinde durumu kritik olan sekiz kurban da kurtarıldı" ifadelerini kullanmıştı. Ayrıca askerlerin, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Virunga Ulusal Parkı'na doğru kaçan saldırganların peşinde olduğunu aktardı.

TÜRKİYE'DEN TAZİYE MESAJI

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Uganda’nın Mpondwe şehrinde yaşanan ve bir okulu hedef alan terör saldırısını lanetliyoruz. Saldırıda birçok öğrencinin hayatını kaybetmesinden ötürü büyük üzüntü duyuyor, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Terörizmin tüm tür ve tezahürlerine karşı kararlı şekilde mücadele eden ülkemiz bu zor gününde Uganda Hükümetiyle ve halkıyla dayanışma içindedir" ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

İlk olarak Uganda'da ortaya çıkan ADF, 1990'larda Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde kendisine yer edindi. Örgüt, 2019’da terör örgütü DEAŞ’a bağlılık sözü vermişti.

Uganda, daha önce ADF’ye karşı mücadele için Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ne asker göndermişti.

ADF güçleri Nisan ayında Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusundaki bir köye saldırarak en az 20 kişiyi öldürdü. (Kaynak: AFP - İhlas Haber Ajansı)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...