Ukrayna, S-200 füzesiyle Kırım Köprüsü'ne saldırdı! Köprüden dumanlar yükseliyor...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ukrayna, S-200 füzesiyle Kırım Köprüsü'ne saldırdı! Köprüden dumanlar yükseliyor...

DÜNYA Haberleri

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın S-200 hava savunma füzesiyle Kırım'da bulunan Kerç Köprüsü'nü hedef aldığını duyurdu. Bakanlık, saldırının engellendiğini belirtse de sosyal medyaya yansıyan görüntülerde Köprü'den dumanların yükseldiği görüldü.

Rusya, Ukrayna'nın Kırım ile Rusya anakarasını birbirine bağlayan Kerç Köprüsü'nü S-200 hava savunma füzesiyle hedef alındığını duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Moskova saatiyle 13.00 sularında Kiev rejimi, saldırı versiyonuna dönüştürülmüş S-200 hava savunma güdümlü füzesiyle Kırım Köprüsü’ne terör saldırısı girişiminde bulundu.” ifadesine yer verildi.

Ukrayna füzesinin zamanında tespit edildiği ve Rus hava savunma sistemlerince havada engellendiği kaydedilen açıklamada, herhangi bir hasar olmadığı ve kayıp yaşanmadığı belirtildi.

KÖPRÜDEN DUMANLAR YÜKSELİYOR

Rusya, Ukrayna füzesinin zamanında tespit edilerek Rus hava savunma sistemlerince havada engellendiğini belirtse de sosyal medyaya düşen görüntüler açıklamayı doğrulamıyor. Rusya için kritik öneme sahip olan Kırım Kerç Köprüsü'nün üzerinde yoğun bir duman bulutu olduğu görüldü.

ZAHAROVA, SALDIRILAR KARŞILIKSIZ KALMAYACAK

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna'nın Kırım'a gerçekleştirdiği iki saldırı girişiminin karşılıksız kalmayacağını vurguladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna'nın Kırım'a yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Sözcü Zaharova, "Bugün öğleden sonra Kiev rejimi bir kez daha Kırım Köprüsü'ne terör saldırısı girişiminde bulundu. Kırım ayrıca gece saatlerinde Ukrayna'nın insansız hava araçları (İHA) tarafından büyük bir saldırıya maruz kaldı. 20 İHA'dan 14'ü Rus hava savunma sistemi ile imha edildi, 6 İHA da elektronik harp sistemi ile engellendi. Bu terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Zaharova, "Kırım Köprüsü, tamamen sivil altyapı unsurudur ve saldırılar kabul edilemez. Köprü, geçtiğimiz yılın sonbaharından beri bu tür saldırılara maruz kalıyor. Ayrıca sivillerin ölümüne de yol açıyor. Bu tür barbarca eylemler haklı gösterilemez ve karşılıksız kalmayacak" dedi.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...