Von der Leyen’den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine ilişkin değerlendirme

- Güncelleme:
Von der Leyen’den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine ilişkin değerlendirme

DÜNYA Haberleri

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, NATO Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi değerlendirdi. Von der Leyen, Erdoğan’ın İsveç'in NATO süreci, Ukrayna, Karadeniz Tahıl Anlaşması ve ikili ilişkiler hakkında iyi bir görüşme yaptığını bildirdi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Von der Leyen, Litvanya’nın başkenti Vilnus’ta düzenlenen NATO Liderler Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından sosyal medya üzerinden değerlendirme yaptı.

“İYİ BİR GÖRÜŞME YAPTIK”

Erdoğan ile "iyi bir görüşme" yaptığını kaydeden von der Leyen, İsveç'in NATO'ya katılımının ilerletilmesi için Türkiye'nin uzlaşıya varmasını memnuniyetle karşıladığını belirtti. Von der Leyen, "Ayrıca Ukrayna'ya devam eden destekleri, Türkiye'nin Karadeniz Tahıl Girişimi'ni uzatmak için yürüttüğü yorulmak bilmez çabalarını, AB-Türkiye ilişkilerinin güçlendirilmesinin kapsamını ele aldık." ifadesini kullandı.

https://twitter.com/vonderleyen/status/1679131472936968192

Kaynak: Anadolu Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...