Wagner lideri Prigojin bir dönem FBI tarafından arandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Wagner lideri Prigojin bir dönem FBI tarafından arandı

DÜNYA Haberleri

Rusya'ya karşı açtığı isyan bayrağıyla gündemin merkezine oturan Wagner grubunun lideri Prigojin'in daha önceden FBI tarafından arandığı ortaya çıktı.

Rusya'daki sıcak gelişmelerin merkezinde yer alan Prigojin'in daha önce de FBI tarafından aranıldığı duyurulmuştu. FBI, Prigojin'in ABD seçimlerine müdahale etmek için komplo kurduğunu iddia ettiği bir posterini tweetledi.

FBI'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde; "Federal Seçim Komisyonu, Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'nın görevlerine müdahale ederek ABD'yi dolandırmak için komplo kurduğu iddia edildi. Bir ipucu göndermek için http://tips.fbi.gov adresini ziyaret edin," ifadeleri kullanıldı.

Soruşturma kurumu, Prigojin'i Şubat 2018'de çıkarılan bir önceki federal tutuklama emrini gerekçe göstererek Şubat 2021'de "En Çok Arananlar Listesi"ne eklemişti.

"Prigojin'in; ABD'deki bilgisayar sunucu alanlarını satın alma, yüzlerce hayali hesap oluşturulması ve ABD'deki kişilerden çalınan kimliklerin kullanılması gibi siyasi operasyonların arkasında olduğu iddia ediliyor. FBI, bu eylemlerin, 2016 Başkanlık Seçimi de dahil olmak üzere ABD siyasi sistemine müdahale etmek amacıyla önemli sayıda Amerikalıya ulaşmak için yapıldığı iddia ediliyor" dedi.

Prigojin, ABD'nin Donald Trump'ın zaferiyle sonuçlanan 2016 cumhurbaşkanlığı seçimlerine müdahale ettiği yönündeki iddialarındaki yüzlerce isimden biri. Prigojin'i önemli kılan ise Putin'le açık ilişkisinin Rus lidere yönelik bir mesaj içermesi. (Kaynak: Daily Sabah) 

https://twitter.com/FBIWFO/status/1507387020183805974

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...