Yunan medyasından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öven Arnavut Başbakan'a sansür!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Yunan medyasından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öven Arnavut Başbakan'a sansür!

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın, Yunan gazetesi Kathimerini'ye verdiği röportaj, Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik övgü dolu sözleri kesilerek yayınlandı. Başbakan Rama ise röportajın tamamını sosyal medya hesabından 'sansürsüz' notu ile paylaştı.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Yunan basınına verdiği röportajda, Arnavutluk'un Türkiye ve Yunanistan'la ilişkileri başta olmak üzere birçok konuya değindi.

Ancak Kathimerini'nin yayınladığı röportajda, Rama'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili cümlelerinin kesildiği ortaya çıktı.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama daha sonra bu kısımları kendi sosyal medya hesaplarından paylaştı.

https://twitter.com/ediramaal/status/1695806986493817200?s=20

Eidiseis adlı Yunan haber sitesi, Rama'nın röportajına atıf yaparak, Kathemerini'nin konuşmanın tamamını vermediğini açıkladı. 

Haberde "Şaşırtıcı bir şekilde, röportajın özel bir kısmı gazetenin baskısında yer almazken, Arnavutluk Başbakanı'nın resmi sayfasında yayınlandı." ifadeleri kullanıldı.

Yunan medyasının kestiği Rama'nın açıklamaları şu şekilde:

BU BİR KOMPLO TEORİSİDİR

Kathimerini gazetecisi Edi Rama'ya, "Rama'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın stratejik dostluğunu tercih ettiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan ile Arnavutluk arasında bir anlaşma istemediğini, çünkü böyle bir anlaşma olduğunu söyleyen sesler var" diye soruyor. Yunanistan ile Türkiye arasında Ege'de gelecekte yapılacak bir anlaşma için model olarak kullanılabilir. Bu da başka bir komplo hikayesi mi?' sorusunu sordu.

Başbakan Rama bu soruya "bu bir komplo teorisidir" yanıtını verdi.

İKİSİNİ DE SEVİYORUZ

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'la stratejik ortaklık anlaşmamız var ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan ya da (Yunanistan Başbakanı) Kiryakos Miçotakis arasında, Yunanistan ve Türkiye arasında bir seçim yapmamız gerektiğini düşünmüyorum. Biz her ikisini de seviyoruz. Sizin birbirinizi çok sevmemeniz, bizim açımızdan ikinizi de sevmemiz için sorun olmamalı."

Rama, Arnavutluk ile Yunanistan arasındaki deniz yeti alanları konusunada değindi ve "Cumhurbaşkanı Erdoğan asla, hiçbir zaman bu konu hakkında neler olup bittiğini sormadı. Asla. Hiçbir zaman. Mücadelelerini sürdürmek için onun (Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın) Arnavutluk'a ihtiyacı yoktur."görüşünü paylaştı.

ERDOĞAN, CESARETİ OLAN BİR KİŞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunan karşıtı olmadığını vurgulayan Rama, "Şunu çok iyi bildiğinize inanıyorum: Cumhurbaşkanı Erdoğan, henüz başbakanken bile Kıbrıs konusunda masaya bir anlaşma atmaya cesareti olan bir kişidir. Hatırlarsınız, Ankara'daki kariyeri açısından oldukça tehlikeli bir şeydi ve o bunu yaptı." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN, YUNANİSTAN'IN HİÇBİR KRİZİNDEN İSTİFADE ETMEDİ

"Yunanistan'ın karşılaştığı ağır kriz sırasında (Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın) bu durumdan istifade edip olayı daha da ağırlaştırdığını görmedim çünkü Yunanistan'ı yerle bir etmek isteseydi ya da Yunanistan'ı yerle bir etmeye niyetli olsaydı o, durumdan istifade ederek, mültecileri kullanarak krizi daha da acı bir şeye dönüştürebilirdi ama bunu yapmadı. ​​​​​Gerçekten de ben, onda (Cumhurbaşkanı Erdoğan) hiçbir zaman Yunanistan'a ve Yunan halkına karşı kötü duygular besleyen bir şahsiyet görmedim."

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...