Yunan basını Devlet Bahçeli'nin körüklü çizmelerinden korktu: Geçmişi hatırlatıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yunan basını Devlet Bahçeli'nin körüklü çizmelerinden korktu: Geçmişi hatırlatıyor

DÜNYA Haberleri

KKTC'de Birleşmiş Milletler Barış Gücü'nün Pile-Yiğitler Yolu Projesine müdahale etmesine tepkiler devam ediyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, körüklü çizmelerini giyerek ''Kıbrıs Türk'tür'' mesajı verdi. Yunan basını, Bahçeli'nin çizmelerinin Kıbrıs'ta tavizsiz duruşu sembolize ettiğini aktardı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın gerilim sonrasında yaptığı açıklamaları da '‘provoke edici’’ olmakla suçladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yönetiminin Pile köyüne kolay ulaşım için Birleşmiş Milletler (BM) kontrolündeki Yeşil Hat üzerinde yol çalışması başlatması gerginliğe neden oldu.

BM Barış Gücü, daha öncesinde bilgilendirilmesi yapılan yol çalışmasına müdahale ederek engelleme girişiminde bulundu. Çalışma alanında bulunan Kıbrıs Türkleri ve KKTC güvenlik güçleri, Barış Gücü ekiplerinin art niyetli müdahalesine tepki gösterdi.

Arbedeye dönüşen gerilim sonrasında Barış Gücü ekipleri, KKTC güvenlik güçleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.

Gerilim sonrasında KKTC ve BM karşılık suçlamalarda bulundu.

Kıbrıs’ta yaşanan gerilime Türkiye’den de tepki gecikmedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Barış Gücü’nü Kıbrıs’ta çifte standart uygulamakla suçladı.

BM’nin haksız müdahalesine bir tepki de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den geldi.

Yunan basını, Bahçeli’nin makam odasında körüklü çizmeli görüntülerinin yer aldığı paylaşımını öne çıkarak, ‘’meydan okuma’’ olarak okuyucularına iletti.

Bahçeli’nin görüntülerini aktaran Ethnos gazetesi, ’'Bahçeli'den kışkırtıcı açıklama: Kıbrıs Türk'tür! Kemal Atatürk'e ait askeri botlarla video yükledi'’ başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

Haberde şu skandal ifadelere yer verildi;

'Kışkırtıcı ifadelerin asası, Kıbrıs'ın Pile kentinde yaşanan olaylar vesilesiyle YouTube'a bir takım elbisenin üzerine asker botları giyip içeri girerken göründüğü bir video yükleyen Erdoğan'ın hükümet ortağı Devlet Bahçeli'ye ait.'

CNN’in Yunanistan ise ‘'Yeni meydan okuma: Askeri bot giyen Bahçeli 'Kıbrıs Türk'tür' diyor'’ oldu.

Haberde Bahçeli’nin çizme giymesi, '’Türk provokasyonları devam ediyor. Bu kez Devlet Bahçeli'den ve kışkırtıcı bir paylaşım' şeklinde haberleştirildi.

Kışkırtıcı habere imza atan bir başka Yunan gazete Proto Thema ise şunları yazdı;

'Kemal Atatürk ve İtalyan büyükelçisinin başrolde olduğu bir tarihi olay, Erdoğan'ın ortağı tarafından Yeşil Hat'ta olanları kışkırtmak için hatırlatıldı.'

Yunan basını Devlet Bahçeli'nin körüklü çizmelerinden korktu: Geçmişi hatırlatıyor

ERSİN TATAR'IN AÇIKLAMALARI DA GÜNDEMDE

Yunan Basını KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın gerilim sonrasında yaptığı açıklamaları da ‘provoke edici’’ olmakla suçladı.

To Vima gazetesi, Ersin Tatar'dan provokatif açıklamalar: "Pile'de çalışmalar normal seyrinde devam ediyor". başlığıyla okuyucularının karşısına çıktı.

Yunan gazetesinin provokatif olduğunu iddia ettiği açıklamada Tatar, ‘'BM aracılığıyla bizi engellemeye çalıştılar ama biz KKTC olarak Türkiye ile temasa geçtik ve bu yolu tamamlayacağımızı vurguladık’' dedi.

Ayrıca, "Yolun büyük bir kısmının KKTC arazisi" olduğunu belirten Tatar, "biz kimsenin arazisine, malına göz dikmedik" dedi.

Bölgede daha fazla gerilim olup olmayacağı sorusuna, "Umarım olmaz, öyle umuyoruz" yanıtını verdi.

To Vima, BM barış gücüne gelince, Tatar, karakteristik bir şekilde şunları söyledi: "Ekiplerimiz bir görev üstlendi ve çalışmaya başladı. Bizim toprağımıza gelip işi durdurmaya kalkarsanız, yapılan işe müdahale etmiş olursunuz. Hangi yetki ve unvanla bu işe karışmaya çalışıyorlar?"

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...