KKTC polisi BM'ye geçit vermedi! Ersin Tatar Pile için rest çekti: "Kararlıyız, Kıbrıs Türk'tür Türk kalacak!"

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

KKTC'nin Pile-Yiğitler yolu projesi nedeniyle Birleşmiş Milletler Barış Gücü’yle yaşanan gerilim sürüyor. Projede çalışmalar bugün devam ederken, KKTC polisi BM askerlerine geçit vermedi. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yaptığı son açıklamayla BM'ye resti çekti. Tatar, "Son derece kararlıyız. Kıbrıs Türk'tür Türk kalacak!" dedi.

Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), "Pile-Yiğitler Yolu Projesi" nedeniyle gerilim sürüyor. Barış Gücü askerlerinin, KKTC polisine ve yol inşaat ekibine fiziksel müdahalede bulunmasına ilişkin KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan yeni açıklama geldi. Projeyi bitirmekte son derece kararlı olduklarını söyleyen Tatar, "Kıbrıs Türk'tür, Türk kalacak!" dedi.

BM ASKERLERİ YEŞİL HAT ÜZERİNDE BEKLİYOR!

Geçtiğimiz günlerde Rum Yönetimi'nin baskısıyla projeyi engellemek için çalışma sahasına beton bloklar yerleştiren Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü’nün araç ve barikatları, Türk askeri ve KKTC güvenlik güçlerine ait iş makineleri ile alandan kaldırdı. KKTC yetkililerinden alınan son bilgiye göre, Pile-Yiğitler Yolu Projesi'nde işçiler, bugün çalışmalara devam etti. Çalışmaları izlemek amacıyla bölgede bulunan BM Barış Gücü personeli, KKTC tarafının öngördüğü Yeşil Hat üzerindeki bölgede beklemeye devam ediyor.

KKTC POLİSİ BM'YE GEÇİT VERMİYOR

KKTC polisinin güvenliğini sağladığı çalışmalarda BM personel ve araçlarının hiçbir şekilde KKTC topraklarında bulunan çalışma alanına girmesine müsaade edilmiyor.

"PİLE HALKININ KKTC'YE GEÇMESİ EN BÜYÜK TEMENNİMİZ"

Ahaber'e konuşan Ersin Tatar, Pile halkının KKTC topraklarına geçmesi için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi. Tatar, şu ifadeleri kullandı:

"Pile-Yiğitler yolunu bitirmede son derece kararlıyız. İstişaremizi de yaptık, KKTC olarak bizim kendi sınırlarımız içerisinde olan bölgeden yolun geçilmesiyle Pile halkının KKTC topraklarına çoluk çocuğu, yaşlısı her türlü insanımızın acil durumlarda da çok kısa zamanda geçmeleri en büyük temennimiz ve dileğimiz. Bu 25 yıldır konuşulan bir konu. 25 yıl daha hala daha bir çözüm önerisi konulamadı.

"BARİKATLAR SADECE KKTC TARAFINA"

Şu anda mevcut yoldaki İngiliz üsleri üzerinden KKTC'ye geçiliyor ama İngiliz üsleri bölgesinde tekrar bir barikat var o barikatı geçmeleri ve daha sonra yoğunluk arttığında 10 dakikalık yol 1 saatte gidiliyor. Bu zamanın azaltılması için sağlıklı geçişleri için ki Pile'den Güney Kıbrıs'a hiç barikat yok dümdüz ara bölgeden de geçip gidiyorlar. Bizim bu tarafta şu anda uzun zamandır üzerinde konuşulan bu Pile-Yiğitler yolu projesi elbette son bölümünde 1,5 – 2 kilometre kala bir ara bölge var.

NİYETLERİ TÜRKLERE YARDIMCI OLMAK DEĞİL

O son bölümde de artık insaniyet adına elbette herhalde kimsenin itiraz etmeyeceği bir durum olur. Ama orada yaşayan Kıbrıs Türkünün KKTC'ye gelip gitmelerini temin edebilmektir. Buna kim karşı çıkabilir. Kimse karşı çıkmaz diye normalde düşünürken işte böylesine bir acı tabloyla karşı karşıya geldik. Niyet oradaki yaşayan Türklere yardımcı olmak değil niyet onların benim kanaatim zaman içerisinde Pile'yi terk etmeleri. Niyet bu. Sonuna kadar mücadele vereceğiz. insani projenin hayat bulmasıyla oradaki halk rahat edecek.

"İNŞALLAH SAĞDUYU VE MANTIK HAKİM OLUR"

"İşlerin arbede boyutuna kadar geleceğini düşünmemiştik" ifadelerini kullanan Tatar, "Bu işin kabul edilir tarafı yok. BM'nin bu işi büyütmesi Rumların tepkisini önlemek için.

"AMACIMIZ İNSANIMIZIN RAHAT YOLCULUĞU"

Ne tapu istiyoruz ne de başkasının toprağında gözümüz var.

DEVLET BAHÇELİ'NİN ÇİZMELİ MESAJI

Biz de oradan heyecan duyduk. Kıbrıs Türktür Türk kalacaktır. Biz de hep çocukluğumuzu öyle geçirdik. Burada verilen mücadele bir Türklük mücadelesidir. Milli kimliğimiz vardır maneviyatımız vardır. Şuurumuz vardır kaderimiz vardır gönül birliğimiz vardır. O gönül birliği anavatan Türkiye Cumhuriyetiyle ve şimdi Türk dünyası ile. Bütün bu hassasiyetlerimizi en iyi şekilde sürdürebilmek ve bu mücadeleyi bu bağlamda bu zihniyetle verebilmek bizlere güç vermektedir. Dolayısıyla bir kez daha Türkiye'ye Anadolu'ya bizleri izleyen tüm Türk dünyasından kardeşlerimize bize her zaman verdikleri destekten dolayı kendilerine sevgi saygı ve hürmetlerimi ifade etmek istiyorum."

Kaynak: Anadolu Ajansı, Ahaber

Derleme: Türkiye Gazetesi

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...