Rusya'nın KKTC kararını hazmedemediler: Putin bizi sırtımızdan bıçakladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rusya'nın KKTC kararını hazmedemediler: Putin bizi sırtımızdan bıçakladı

DÜNYA Haberleri

Rusya’nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’inde (KKTC) Konsolosluk hizmeti vereceğini açıklaması Yunan basınında tepkiye neden oldu. Rusya’nın Rum ve Yunanları sırtından bıçakladığı ifade edilirken, kararın ABD'ye bir mesaj olduğu iddia edildi

Rusya, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Büyükelçiliği, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) başkenti Lefkoşa'da Rus vatandaşlarına yönelik konsolosluk hizmeti verilmeye başlanacağını açıkladı.

Rusya'nın Güney Kıbrıs Büyükelçiliği'nden bir yetkili, "Çok yakın bir zamanda Lefkoşa şehrinin kuzeyinde konsolosluk hizmetleri vermeye başlayacağız. Çalışmalar düzenli şekilde yapılacak." dedi.

Yetkili söz konusu adımın, Rusya'nın Kıbrıs'ın kuzeyinde yaşayan Rus vatandaşlarına yönelik yükümlülüklerini yerine getirmek için atılacağına işaret etti.

Rusya'nın KKTC kararını hazmedemediler: Putin bizi sırtımızdan bıçakladı

RUSYA'NIN KKTC KARARI RUM VE YUNANI RAHATSIZ ETTİ

Yunan basını, Rusya'nın kararını eleştirdi. Moskova yönetiminin KKTC'de konsolosluk hizmeti veren ABD, İngiltere, Almanya, İtalya ve Fransa'nın izinden gittiği vurgulandı.

Yunan Pentapostagma gazetesi, Rusya'nın Türkiye'ye tavizler vermeye başladığı yönünde ifadelere yer verilen bir habere imza attı.

Haberde Putin'in, Güney Kıbrıs'ı sırtından bıçakladığı, konsolosluk kararının Kıbrıs sorununun çözümü için olumlu bir gelişme olmadığı kaydedildi.

Rusya'nın KKTC kararını hazmedemediler: Putin bizi sırtımızdan bıçakladı

ABD’YE MESAJ VERİYOR

Putin'in Ukrayna savaşı sonrası Güney Kıbrıs ve Yunanistan'a karşı tavır aldığına vurgu yapılan haberde, Moskova'nın Kuzey Kıbrıs üzerinden ABD'ye mesaj gönderme niyeti taşıdığı ileri sürüldü.

Rum basınından Politis, Fileleftheros ve Haravgi gazeteleri aşağı yukarı benzer manşetler atarak, "Rusya işgal altındaki topraklarda konsolosluk açacak." ifadelerini kullandı.

Rum siyasetçi Averof Neofitu, Rusya’nın Kuzey Kıbrıs’ta temsilcilik açmasının çok tehlikeli olduğunu belirterek, "Rusya bizi düşman ülkeler arasına soktu." dedi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...