Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Rusya'nın KKTC kararını hazmedemediler: Putin bizi sırtımızdan bıçakladı

Rusya'nın KKTC kararını hazmedemediler: Putin bizi sırtımızdan bıçakladı

Rusya’nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’inde (KKTC) Konsolosluk hizmeti vereceğini açıklaması Yunan basınında tepkiye neden oldu. Rusya’nın Rum ve Yunanları sırtından bıçakladığı ifade edilirken, kararın ABD'ye bir mesaj olduğu iddia edildi

Kaydet
a- | +A

Rusya, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Büyükelçiliği, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) başkenti Lefkoşa'da Rus vatandaşlarına yönelik konsolosluk hizmeti verilmeye başlanacağını açıkladı.

Rusya'nın Güney Kıbrıs Büyükelçiliği'nden bir yetkili, "Çok yakın bir zamanda Lefkoşa şehrinin kuzeyinde konsolosluk hizmetleri vermeye başlayacağız. Çalışmalar düzenli şekilde yapılacak." dedi.

BAKMADAN GEÇME
Yunan Dışişleri Bakanı
HABER

Yunan Dışişleri Bakanı'ndan Mısır televizyonunda Türkiye'ye Kıbrıs mesajı: Birlikte çalışmaya hazırız

İngiltere
HABER

İngiltere'den Rumları kızdıracak KKTC açıklaması: Asla bir engel yok

Yetkili söz konusu adımın, Rusya'nın Kıbrıs'ın kuzeyinde yaşayan Rus vatandaşlarına yönelik yükümlülüklerini yerine getirmek için atılacağına işaret etti.

Rusya'nın KKTC kararını hazmedemediler: Putin bizi sırtımızdan bıçakladı
Başlık ResmiRusya'nın KKTC kararını hazmedemediler: Putin bizi sırtımızdan bıçakladı

RUSYA'NIN KKTC KARARI RUM VE YUNANI RAHATSIZ ETTİ

Yunan basını, Rusya'nın kararını eleştirdi. Moskova yönetiminin KKTC'de konsolosluk hizmeti veren ABD, İngiltere, Almanya, İtalya ve Fransa'nın izinden gittiği vurgulandı.

Yunan Pentapostagma gazetesi, Rusya'nın Türkiye'ye tavizler vermeye başladığı yönünde ifadelere yer verilen bir habere imza attı.

Haberde Putin'in, Güney Kıbrıs'ı sırtından bıçakladığı, konsolosluk kararının Kıbrıs sorununun çözümü için olumlu bir gelişme olmadığı kaydedildi.

Rusya'nın KKTC kararını hazmedemediler: Putin bizi sırtımızdan bıçakladı
Başlık ResmiRusya'nın KKTC kararını hazmedemediler: Putin bizi sırtımızdan bıçakladı

ABD’YE MESAJ VERİYOR

Putin'in Ukrayna savaşı sonrası Güney Kıbrıs ve Yunanistan'a karşı tavır aldığına vurgu yapılan haberde, Moskova'nın Kuzey Kıbrıs üzerinden ABD'ye mesaj gönderme niyeti taşıdığı ileri sürüldü.

Rum basınından Politis, Fileleftheros ve Haravgi gazeteleri aşağı yukarı benzer manşetler atarak, "Rusya işgal altındaki topraklarda konsolosluk açacak." ifadelerini kullandı.

Rum siyasetçi Averof Neofitu, Rusya’nın Kuzey Kıbrıs’ta temsilcilik açmasının çok tehlikeli olduğunu belirterek, "Rusya bizi düşman ülkeler arasına soktu." dedi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.