Yunan Dışişleri Bakanı'ndan Mısır televizyonunda Türkiye'ye Kıbrıs mesajı: Birlikte çalışmaya hazırız

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yunan Dışişleri Bakanı'ndan Mısır televizyonunda Türkiye'ye Kıbrıs mesajı: Birlikte çalışmaya hazırız

DÜNYA Haberleri

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetrit, Mısır televizyonunda yaptığı açıklamada Türkiye'ye önemli mesajlar gönderdi. Atina'nın Avrupa yolunda Türkiye'den yana olduğunu belirten Yunan Bakan, 'Kıbrıs'ta atılacak adımları kolaylaştırmak için Türkiye ile birlikte çalışmaya hazırız' ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraşlı merkezli depremler sonrası yapılan ziyaretle Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde ılımlı süreç başladı. Türkiye'nin son dönemde Rodos'ta yaşanan yangın felaketlerinde Atina ile dayanışma göstermesi karşılıklı iyi niyet göstergesinin devamı niteliğindeydi.

Son olarak Yunanistan kanadından Türkiye ile yaşanan Ege ve Doğu Akdeniz'deki anlaşmazlıklarla ilgili sürpriz açıklamalar geldi. Atina  yönetimi Ankara'ya 'gerekirse bazı tavizler verebiliriz' mesajı gönderdi. 

BİR ILIMLI MESAJ DAHA

Gelişmeler dikkatle takip edilirken komşudan bir önemli çıkış daha geldi.

Resmi ziyaret kapsamında başkent Kahire'ye gelerek Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile görüşen Yunanistan Dışişleri Bakanı George Gerapetrit, Mısır televizyonu Al Ghad TV'ye Türkiye-Yunanistan ilişkilerine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye ve Yunanistan'ın yakınlaşma ve samimi bir ilişki kurma sürecinde olduğunu söyleyen Yunan Bakan Gerapetrit, Atina'nın Avrupa yolunda Türkiye'den yana olduğunu belirtti.

"BİRLİKTE ÇALIŞMAYA HAZIRIZ"

Kıbrıs'ta atılması gereken çok sayıda adımın olduğunu belirten Gerapetritis, "Ele alınması gereken çetrefilli konular olduğunu hepimiz düşünmeliyiz. Bildiğiniz gibi Kıbrıs'la ilgili önemli konular var. Bu adımları kolaylaştırmak için Türkiye ile birlikte çalışmaya hazırız" dedi.

Yunan Dışişleri Bakanı'ndan Mısır televizyonunda Türkiye'ye Kıbrıs mesajı: Birlikte çalışmaya hazırız

"İYİ BİR KOMŞULUK İLİŞKİSİ KURMAMIZ GEREKİYOR"

Bölgedeki huzur için siyasi diyaloğa ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Gerapetrit, "İyi niyete dayalı iyi bir komşuluk ilişkisi kurmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile iyi bir iletişim kanalı geliştirdiğini kaydeden Yunan Bakan, "Aslında yapmak istediğimiz, ticaret, ekonomi, sivil koruma, turizm, iki ülkenin genel gelişimi gibi ortak çıkarlara sahip pozitif bir gündemi teşvik etmek ve ardından ilişkilerimiz üzerinde çalışmak" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...