Yunan basını Miçotakis'i hedef aldı: Türkiye bir şey vermeden sadece alıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yunan basını Miçotakis'i hedef aldı: Türkiye bir şey vermeden sadece alıyor

DÜNYA Haberleri

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye'ye tavizler verdiği gerekçesiyle Yunan basınının hedefinde. Türkiye'nin Mavi Vatan konusundaki tavrının değişmediğini ifade eden In.gr haber sitesi, "Türkiye ne sunuyor? Hiçbir şey. Onlar sadece alıyor" ifadesini kullandı.

Türkiye, denizlerde doğalgaz ve hidrokarbon aramaları için oluşturduğu güçlü filosunun en büyük gemisi Abdülhamid Han sondaj gemisini Akdeniz’e gönderirken, Yunan basını dikkatle gelişmeleri takip ediyor.

Yunan, In.gr haber sitesi son dönemde olumlu bir havanın estiği Türkiye - Yunanistan ilişkilerini masaya yatırarak dikkat çekici bir analiz paylaştı.

"VİLNİUS ZİRVESİ BİR DÖNÜM NOKTASIYDI"

Analizinde Türkiye'nin 'Mavi vatan' konusunda geri adım atmadığına dikkat çeken haber sitesi, uluslararası ilişkiler uzmanı Dr. Yannos Charalambidis'in sözlerine yer verdi.

Charalambidis'e göre geçtiğimiz ay Litvanya'nın Vilnius şehrinde gerçekleşen NATO zirvesi gerçekten de bir dönüm noktasıydı, özellikle de Türkiye için...

Yunan basını Miçotakis'i hedef aldı: Türkiye bir şey vermeden sadece alıyor

‘’TÜRKİYE SADECE ALIYOR’’

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'i Türkiye-Yunanistan arasındaki diyaloğun başlatılması karşılığında Türkiye'ye F-16 satışının kilidini açmakla suçlayan yazar, Mavi Vatan konusunda Türkiye'nin tavrının net olduğunu belirterek "Türkiye ne sunuyor? Hiçbir şey. Onlar sadece alıyor" ifadesini kullandı.

12 MİL SAVAŞ SEBEBİ

İstişarelerde Türkiye'nin karşı çıktığı '12 mil' kuralından vazgeçilmemesi gerektiğini vurgulayan Charalambidis, Türkiye'nin bu kuralı 'savaş nedeni' olarak ortaya koyduğunu belirterek "Mesele sadece hukuki ya da jeopolitik değil, Ege ve Doğu Akdeniz'deki güç göstergeleriyle de ilgili" dedi.

TÜRKİYE, EĞEMENLİK HAKLARINI GENİŞLETİYOR

Türkiye'nin diyalog yolu ile 12 mil kuralını kaldırmak istediğini ve kendi egemenlik haklarını genişleteceğini iddia eden Charalambidis'e göre olası en kötü senaryo ise gerilimin tırmanması, iki ülke arasında yeni bir krizin çıkması.

Atina yönetiminin kriz durumunda, kriz tehdidi yerine yozlaşmış bir diyaloğa kaymayı tercih edeceğini iddia eden yazar bu durumun Yunanistan'ı krize sürükleyeceğini öne sürdü.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...