Yunanistan’da Abdülhamid alarmı! Doğu Akdeniz’deki yeni görevi manşetlere taşındı

- Güncelleme:
Yunanistan’da Abdülhamid alarmı! Doğu Akdeniz’deki yeni görevi manşetlere taşındı

DÜNYA Haberleri

Akdeniz'de hidrokarbon arama çalışmaları gerçekleştirecek olan Abdülhamid Han sondaj gemisi, Yunanistan'da endişeye neden oldu. Türkiye'nin adımını okuyucularına aktaran Yunan basını, Yunanistan'da ''alarm'' verildiğini duyurdu

Enerjide, savunma sanayiinde, dış ticaret hacminin büyümesi için Türkiye her geçen gün yaptıklarının üzerine biraz daha koymaya çalışıyor. Türkiye yüzyılının en önemli hedeflerinden biri de enerjide dışa bağımlılığın azalması.

Türkiye’de enerjide sondaj ve araştırma gemilerinden oluşan bir filo Akdeniz ve Karadeniz’de çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye satın aldığı doğal gaz arama gemileri ile dünyaya adeta meydan okudu hatta satın almayı bırakın doğalgaz arama gemisi kiralamasına bile karşı çıkan ülkelere, Barbaros Hayrettin Paşa, Oruç Reis Piri reis, Fatih, Yavuz, Kanuni, Abdulhamid han gemileri ile tüm dünyaya kararlılığını gösterdi.

FİLONUN EN GÜÇLÜSÜ ABDÜLHAMİD HAN

Bu gemilerden Abdülhamid Han, hem teknik donanımı hem de fiziki özellikleriyle "Mavi Vatan"da hidrokarbon arama çalışmalarına katılan filonun "en güçlüsü" olarak öne çıkıyor.

Doğu Akdeniz, gaz rezervleri açısından önemli olduğu için bu bölgeye ilgi yüksek.

Hidrokarbonlar araçlarda kullanılan benzin, motorin ve LPG; evlerde kullanılan doğal gaz, kömür, tüp gaz ve fuel oil gibi yakıtların hepsi birer hidrokarbon karışımıdır. Hidrokarbon, metan gibi gazların temel maddesidir.

YUNAN BASINI MANŞETE TAŞIDI

Yunan basınında Akdeniz’de arama çalışmaları gerçekleştiren Türkiye’nin sondaj gemisi Abdülhamid Han haberleri yer aldı. Yunan Proto Thema gazetesi, "Abdülhamid Han gemisi Akdeniz'e geri döndü." diyerek bu gelişmeyi duyurdu. Capital haber sitesi ise, Türk yüzer sondaj kulesi Abdülhamid Han'ın, Doğu Akdeniz'e açılacağını okurlarına duyurdu.

Geminin şu anda Türkiye'nin güneyindeki Mersin Taşucu Limanı açıklarında olduğu belirtildi.

Haberde, ayrıca geminin, geçen yıl Doğu Akdeniz'deki görevi nedeniyle Atina'da alarma neden olduğu hatırlatıldı.

KOMŞUNUN GÖZÜ ÜZERİMİZDE

Yunanistan bu tür gelişmelere pür dikkat! Türkiye ile Libya arasındaki hidrokarbon arama konusundaki işbirliği de Yunan’ı rahatsız etmişti. 2022’nin Ekim ayında imzalanan bu anlaşma, Akdeniz’de Yunanistan’ın ABD’nin desteği ile kurmaya çalıştığı dengeye son darbe oldu. İşte tüm bu çalışmalar sonucu gelen bu sesler hem bölgedeki emperyalist hesapları bozulması hem de Türkiye’nin enerji güvenliğinin garantiye alınması anlaması açısından çok önemli.

Kaynak: Haber Merkezi

 

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...