HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Öğrenci ve öğretmenlere akıllı tahta müjdesi

Kaynak: AA
Öğrenci ve öğretmenlere akıllı tahta müjdesi

EĞİTİM Haberleri  / AA

Bakan Elvan, okullara FATİH projesi kapsamında 85 bin etkileşimli tahta gönderildiğini, 101 bininin de okullara sevkıyatına başladıklarını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, FATİH Projesi kapsamında 432 bin dersliğin etkileşimli tahta ve yazıcılarla donatılacağını belirterek, "Proje kapsamında bugüne kadar 85 bin etkileşimli tahta dağıtımı gerçekleştirdik. Etkileşimli tahtalardan 101 bininin okullara sevkıyatına başlandı" dedi.
Bakan Elvan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FATİH Projesi kapsamında, Bakanlık olarak bugüne kadar 85 bin etkileşimli tahta ile 3 bin 657 yazıcı ve doküman kamerayı Milli Eğitim Bakanlığına teslim ettiklerini söyledi.
Elvan, 347 bin etkileşimli tahta ve 42 bin yazıcı için ihale yapıldığını ve yüklenici firmalarla sözleşmelerin imzalandığını ifade ederek, 42 bin yazıcının alımının gerçekleştirildiğini ve okullara 16 bin yazıcının gönderildiğini belirtti.
Etkileşimli tahtalardan 101 binin de okullara sevk edilmeye başlandığını anlatan Elvan, dağıtımlara paketler halinde devam edileceğini kaydetti.
FATİH Projesinin tamamlanmasının ardından öğrencilerin bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanma yetkinliğinin artacağını vurgulayan Elvan, projenin bilişim sektörünü de olumlu yönde etkileyeceğini ifade etti.
EĞİTİM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...