Öğretmene yöre, kültür lehçe dersi

Düzenleyen:
Öğretmene yöre, kültür lehçe dersi

EĞİTİM Haberleri

Aday öğretmenler göreve başlamadan önce 2 hafta boyunca bölgenin sosyal yapısı, gelenekleri, yemek ve müzik kültürü ile kullandığı dili konusunda eğitim görecek

Gökhan Kaya ANKARA
Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz şubat ayında gerçekleştirilen 30 bin öğretmen atamasıyla hayata geçirdiği aday öğretmenlere yönelik gittiği bölgede öğrencisiyle velisiyle ve bölge insanıyla sıkıntı yaşamaması için çalışma başlattı. Artık adaylıkları sona eren öğretmenlere 1 Eylül itibariyle okulda dersler başlamadan önce iki hafta boyunca ‘Anadolu’da Çok kültürlülük ve Yaşayan Diller ve Lehçeler’ adı altında ders verilecek. Bu kapsamda öğretmenlere görev yaptıkları bölgenin sosyal yapısı, gelenekleri, yemek ve müzik kültürü ile kullandığı dili konusunda halk eğitim merkezlerinde eğitim verilecek. Bu öğretmenler Kürtçe, Arapça, Zazaca veya Gürcüce gibi gittiği bölgenin Türkçe haricindeki diline ait selamlaşma, kendini ifade etme, aylar ve sayılar gibi günlük konuşma dilini öğrenecek. Böylelikle öğretmenler artık o bölgenin öğrenci ve velisiyle daha kolay ve faydalı diyaloglar kurabilecek.
Aday öğretmenler hiçbir şekilde raporlu öğretmenlerin yerine veya başka herhangi bir sebeple öğretmeni olmayan bir sınıfta tek başlarına derse giremiyordu. Aday öğretmenler danışman öğretmenlerin nöbet gününde danışman öğretmenle beraber nöbet tutuyordu. Bunun dışında aday öğretmene fiilen ve tek başına nöbet görevi verilmiyordu.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...