Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

YÖK'ün gece yarısı operasyonu öğrencilerin kafasını karıştırdı

Düzenleyen:
YÖK'ün gece yarısı operasyonu öğrencilerin kafasını karıştırdı

EĞİTİM Haberleri

Öğrenci ve velilerde endişeye yol açan değişiklikleri değerlendiren uzmanlar “Yapılanlar olumlu fakat geç kalındı” görüşünde birleşti.

DAMLA PEKER - Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), geçtiğimiz ay açıkladığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nı (YKS) kamuoyuna tanıttıktan sonra 1 ayda 3 kere sistemde değişikliğe gitti.   Buna göre; lisans programına geçiş için gerekli 180 baraj puanı, iki oturumdaki performans dikkate alınarak hesaplanacak. Bir günde 2 oturuma girilmesi, Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) sosyal ve fen alanlarının olmaması durumu da tartışılan konulardan biriydi. Son değişiklikle ilk oturumun 23 Haziran Cumartesi; ikinci oturumun 24 Haziran Pazar günü dil sınavı ile birlikte yapılmasına karar verildi. TYT’ye sosyal bilimler ve fen bilimleri de eklendi. Sık sık değişen, öğrenci ve velilerde kafa karışıklığına neden olan sistemi değerlendiren uzmanlar, “Yapılanlar olumlu fakat geç kalındı” görüşünde birleşti.

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...