HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İhlas Koleji öğrencileri ilk yardım eğitimi aldılar

Düzenleyen: /
İhlas Koleji öğrencileri ilk yardım eğitimi aldılar
İhlas Koleji, Haber

EĞİTİM Haberleri

Acil durumlarda sağlık ekipleri gelene kadar yaralı ya da hasta bir insana nasıl müdahale edileceği konusunda Özel İhlas Anadolu ve Fen Lisesi’nde “Temel İlk Yardım Eğitimi” semineri verildi.

İhlas Kolejinden mezun olduktan sonra Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitiren ve hâlen Acil Tıp Uzmanlık Eğitimi’ne devam eden Dr. İbrahim Sarbay, seminere konuşmacı olarak katıldı. Sarbay, öğrencilere acil durumlarda nasıl ilk yardımda bulunabileceklerine dair önemli bilgiler verdi. “Temel Yaşam Desteği” adı altında eğitime başlayan Sarbay, “Eğitim ve deneyimi ne olursa olsun herkes potansiyel bir hayat kurtarıcı olabilir. Örneğin kalp krizi geçiren bir insana ilk birkaç dakika içinde yapılacak müdahale o kişinin hayatta kalıp kalmamasını etkileyecek kadar önemlidir” dedi.
Sağlık ekipleri gelene kadar yapılacak yardımın önemini anlatan Sarbay, “Geçen her dakika hastanın hayatta kalma oranını yüzde 10  azaltıyor. Siz sağlık ekiplerini aradıktan sonra geçen sürede bir ambulansın gelmesinin ortalama 5-10 dakika arasında olduğu da düşünülürse, yapacağınız müdahalenin önemi daha net ortaya çıkıyor” dedi. İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...