Öğretmenlik Meslek Kanunu için AYM’den sözlü açıklama bugün

- Güncelleme:
Öğretmenlik Meslek Kanunu için AYM’den sözlü açıklama bugün

EĞİTİM Haberleri

‘Öğretmenin kariyeri AYM’nin elinde’ diyerek önceki gün gazetemizde kamuoyuna duyurduğumuz durum için AYM bugün açıklama yapacak.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle ilgili açılan iptal davasında, Millî Eğitim Bakanlığı ve sendikalar bugün Anayasa Mahkemesinde (AYM) sözlü açıklama yapacak. Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, bakanlık ve sendikaların açıklamalarını dinledikten sonra belirlenecek bir günde kanunun iptal istemini esastan görüşerek karara bağlayacak. CHP’nin yaptığı başvuru sonrası iptali istenen maddeler arasında, mesleğin aday öğretmenlik döneminden sonra “öğretmen”, “uzman öğretmen” ve “başöğretmen” olmak üzere üç kariyer basamağına ayrılması, aday öğretmenlik ve aday öğretmenliğe atama usullerine dair düzenlemeler ile bunun yönetmelikle belirlenmesine ilişkin hükümler yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...