Bakan Özer'in 8. kitabı yayımlandı: Eğitime erişim tamam, kaliteye odaklanmalıyız

- Güncelleme:
Bakan Özer'in 8. kitabı yayımlandı: Eğitime erişim tamam, kaliteye odaklanmalıyız

Eğitim Haberleri

Mahmut Özer, Türkiye’de eğitim sisteminin geleceğine dair fikirlerini geniş bir bakış açısıyla ele alıyor. Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken izlenmesi gereken ve hâlihazırda uygulanan politikaları da kapsamlı işliyor.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in, “Türkiye’de Eğitimin Geleceği: Eşit, Kapsayıcı ve Kaliteli” kitabı yayımlandı. 25 başlığın yer aldığı sekizinci kitabında Mahmut Özer, Türkiye’de eğitim sisteminin geleceğine dair fikirlerini geniş bir bakış açısıyla ele alıyor. Daha önceki kitaplarında değindiği bazı konuları farklı bağlamda tekrardan ele alan Özer bu durumu “Eğitim alanındaki bileşenlerin birbirleri ile bağlantılığı oldukça güçlüdür” diyerek açıklıyor.

‘Eğitimde fırsat eşitliğinin önündeki engeller ve çözümleri’ kısmında öğretmenlerle ilgili bazı vurgularda bulunan Özer “Mesleki kıdem ile öğrenci başarısı arasında ortaya çıkan ciddi fark, aslında Türkiye’de öğretmen yetiştirme ile ilgili ciddi bir sorun olduğuna işaret etmektedir. Öğretmenlerin, eğitim sistemine girdikten ve uzun yıllar geçtikten sonra ancak gelişmiş ülkelerdeki öğretmenlerin performansına benzer bir performans sergilediğini işaret etmektedir. Hâliyle bu sonuç, öğretmen kıdeminin öğrenci başarısı üzerinde belirleyici bir konuma yerleştiğini göstermektedir. Bu nedenle, Türkiye’de öğretmen yetiştirme konusu yükseköğretim aşamasında ayrıntılı bir şekilde masaya yatırılmalıdır. Aksi takdirde, okullar arası başarı farklarını eğitim sisteminden tamamen ortadan kaldırmak mümkün olmayacaktır. Sonuç olarak, eğitim sistemimizin daha eşitlikçi olması ve eğitimde fırsat eşitliğinin güçlendirilmesi için okullar arası başarı farkının ortadan kaldırılması yönünde atılacak adımlar ancak bir bütünlük içerisinde uygulanırsa kısa sürede sonuç verebilecektir” diyor.

Bakan Özer'in 8. kitabı yayımlandı: Eğitime erişim tamam, kaliteye odaklanmalıyız

EŞİTSİZLİĞE ODAKLANILMALI

“Eğitime erişim sorununun artık çözüldüğü noktada, eğitimin kalitesinin sürekli artırılması ve en önemlisi eğitimde fırsat eşitliğinin güçlendirilmesine odaklanmamız gerekiyor” diyen Bakan Özer ekliyor: Bunun yanında eğitim-kültür ilişkisinin güçlendirilerek sadece akademik olarak başarılı değil, dilini, tarihini ve coğrafyasını yakından bilen, sorumluluklarının farkında olan ve bu sorumlulukları yüklenmeye hazır, öz güven sahibi gençler yetiştirmeye de daha fazla odaklanmalıyız.

Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken izlenmesi gereken ve hâlihazırda uygulanan politikaları akıcı bir dille ele alan kitap, son 20 yılda eğitimde atılan büyük adımların yanı sıra bakanlığı döneminde gerçekleştirdiği atılımları da detaylarıyla açıklıyor. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...