Okullarda görevlendirme şartları değiştirildi! Yazılı sınav geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Okullarda görevlendirme şartları değiştirildi! Yazılı sınav geliyor

Eğitim Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından, okullarda yönetici seçme ve görevlendirme faaliyetlerinde değişiklik yapıldı. Buna göre, ilk defa yönetici olacaklar için yazılı sınav şartı getirildi.

ESMA ALTIN'IN HABERİ

Yönetici adaylarının, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak yazılı sınavda başarı göstermeleri gerekecek.

Müdür yardımcısı görevlendirmelerinde kadın önceliği ve alan önceliği ayrı ayrı değerlendirilecek.

Aynı eğitim kurumunda her iki önceliğin de bulunması durumunda aday, puan üstünlüğüne göre belirlenecek. Özel eğitim öğretmenleri de artık özel eğitim normu bulunan eğitim kurumlarına yönetici olarak görevlendirilebilecek.

BRANŞ ŞARTI ARANACAK

Öte yandan müdür olarak görevlendirmelerde, branşlar da dikkate alınacak. Bu doğrultuda, imam hatip ortaokullarına müdür olarak görevlendirileceklerde din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni; anaokullarında müdür olacaklarda okul öncesi öğretmeni; ilkokullarda müdür olarak atanacaklarda ise sınıf öğretmeni olma şartı aranacak.

Daha önce yöneticilik yapmış ve öğretmenlik görevine dönmüş olanlar, görevlendirmelerden sonra yapılacak duyuru üzerine yeniden görevlendirilmek için başvuruda bulunabilecek. Bunun için daha önce bir yıl yöneticilik yapmış olma şartı aranacak. Öte yandan, yöneticiler doğrudan Bakanlık merkez teşkilatına bağlı eğitim kurumlarına Bakan tarafından dört yıllığına görevlendirilecek. 

Düzenleyen:  - Eğitim
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...