Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Prof. Dr. Yankı Yazgan: Dijital dünyaya doğan bir nesil geliyor, kabullenmeliyiz

Prof. Dr. Yankı Yazgan: Dijital dünyaya doğan bir nesil geliyor, kabullenmeliyiz

‘İklim TEMA Eğitim Portali’nde konuşan Prof. Dr. Yankı Yazgan, yeni neslin dijital bir dünyaya doğduğunu belirterek ailelesin süreci kabullenerek dijital yaşamlar doğa arasında bir denge kurmalarını önerdi.

Kaydet
a- | +A

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - TEMA Vakfı, Millî Eğitim Bakanlığının (MEB) iş birliğinde hayata geçirdiği ‘İklim TEMA Eğitim Portali’nde, çocuklarla doğa eğitimine dair önemli bilgilere yer veriliyor.

Portalde, Türkiye ve dünyadan uzmanların görüşleri yer alıyor.

Bütün dünyada çocukların açık havada oyun oynama sürelerinin giderek azaldığını ve oyun alışkanlıklarındaki dengesizliklerin artığını belirten çocuk/genç ve yetişkin psikiyatristi Prof. Dr. Yankı Yazgan ebeveynlere düşen sorumluluğu şöyle özetledi:

"Dijital dünyaya doğan bir nesil yetiştirdiğimiz gerçeğini kabullenmeliyiz. Çocukların dijital teknolojiyle iç içe büyümesine karşı çıkmak hayatın akışına aykırı. Burada dikkat edilmesi gereken, teknolojiyi ve ekranları çocuk bakıcısı olarak ya da ilişkiyi, sahici deneyimi engelleyici biçimde kullanmamak.Ekran ile ilişki artıp, ekran hem bir oyun yeri ve hem de oyun arkadaşı hâline gelince oyun dengesizliği karşımıza çıkıyor. Ebeveynlere düşen sorumluluk içeride ve açık alanda oynanan oyunlar ile ekran başında ve ekran dışında oynanan oyunlar arasında bir zaman dengesi kurabilmeleri için çocuklarına rehber olmak."

Çocukların doğada geçirdikleri zamanın psikolojik ve fiziksel yararlarının yanı sıra akademik başarı açısından da önemine dikkat çeken Richard Louv ise “Doğada zaman geçirmenin, çocuğun kendine güven duymayı öğrenmesinde, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun semptomlarını azaltmada, sakinleşme ve odaklanmada faydaları var. Doğal oyun alanlarına ve doğal öğrenme alanlarına sahip okulların, çocukların akademik olarak daha iyi performans göstermelerine yardımcı olduğu düşünülüyor” ifadelerini kullandı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Eğitim
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.