UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? e-Devlet MEBBİS ile uzman öğretmenlik sınav sonuçları nereden öğrenilir?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? e-Devlet MEBBİS ile uzman öğretmenlik sınav sonuçları nereden öğrenilir?

Eğitim Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Uzman öğretmenlik sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? Öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen unvanları için artık öğretmenler sınava giriyor. Bu kapsamda uzman öğretmenlik sınavı online bir şekilde https://onlinesinav.meb.gov.tr/ adresinden gerçekleştirilmeye başlandı. Adaylar e-Devlet/MEBBİS şifreleri ile sınava katılım gösterebilirler. Peki uzman öğretmenlik sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak, uzman öğretmenlik sınavı 2023 saat kaçta ve online mı? İşte tüm detaylar. 

Uzman öğretmenlik sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı çerçevesinde uzman öğretmen olmak isteyenlerin online olarak gireceği sınav 19 Kasım pazar günü saat 10.00 itibariyle başladı. Mesleki kıdemin yanı sıra maaşında da iyileştirme allmak için girilen uzman öğretmenlik sınavı için şimdiden, "Uzman öğretmenilk sınav sonuçları nereden ve nasıl öğrenilir, uzman öğretmenlik sınav sonuçları ne zaman açıklanacak" gibi sorular gündemde tutuluyor. İşte çevrim içi ve yazılı sınavlardan ilki olan çevrim içi uzman öğretmenlik sınavı hakkında tüm merak edilenlerin cevapları. 

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

Sınav sonuçları 24 Kasım 2023 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden ilan edilecektir.

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? e-Devlet MEBBİS ile uzman öğretmenlik sınav sonuçları nereden öğrenilir?

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI KAÇ DAKİKA?

Osym.gov.meb.tr'de aktarılan bilgilere göre, Adaylar sınava, Türkiye saati ile 10.00-13.00 saatleri arasında https://onlinesinav.meb.gov.tr/ adresi üzerinden e-Devlet/MEBBİS şifreleri ile internet erişimi olan herhangi bir ortamdan giriş yapacaklardır. Sınavda beşer seçenekli 100 soru sorulacak, sınav süresi 135 dakika olarak uygulanacaktır. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir. Sınav öncesinde sınav sistemine erişim için kullanılan tarayıcı penceresi dışında tüm uygulamalar kapatılacak, sınav sırasında sınav sisteminin erişildiği tarayıcı penceresi dışında herhangi bir pencereye geçiş yapılmayacaktır. Ayrıca arka planda çalışan ve internet bağlantısı kullanan uygulamalar varsa bunlar da kapatılacaktır.

BOŞ BIRAKILAN SORUYA GERİ DÖNÜŞ YAPILAMAYACAK

Adaylar, cevap verdikleri veya boş bıraktıkları soruya geri dönüş yapamayacaklardır.

Sınava giriş yaptıktan sonra herhangi bir sebeple sistem dışına çıkan adaylar, daha sonra tekrar giriş yaparak kalan süreleri içinde 19 Kasım 2023 tarihi saat 23.59'a kadar sınavı tamamlayabileceklerdir. Ancak Türkiye saati ile 10.00-13.00 saatleri arasında sınava giriş yapmayanlar daha sonra sınava katılamayacaklardır. Bu nedenle adayların Türkiye saati ile 10.00-13.00 saatleri arasında sınava mutlaka giriş yapmaları gerekecektir.

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Uzman Öğretmenlik Sınavı, hem memuriyet kademelerini yükselten bir ölçüt hem de öğretmenlerin alan bilgisini değerlendiren bir uygulamadır. Farklı branşlarda görev yapan öğretmenler, sınavı başarıyla geçerek üst memuriyet pozisyonlarına terfi edebilirler.

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? e-Devlet MEBBİS ile uzman öğretmenlik sınav sonuçları nereden öğrenilir?

Sınavın içeriği, öğretmenlerin branşlarına özgü olup, eğitim-öğretimde temel metotları kapsamaktadır. Eğitim stratejilerini etkili bir şekilde uygulayabilme, dijital bilgiye hakimiyet, eğitim kapsamında proje geliştirme ve sosyal beceri yetkinliklerini ölçme, sınavın odak noktalarını oluşturmaktadır. Uzman öğretmen eğitimleri kapsamında işlenen ve sınav içeriğini oluşturan temel konular şunlardır:

 ● Ölçme ve Değerlendirme

● Sosyal Etkileşim

● Dijital Yetkinlik

● Güvenli Okul ve Okul Güvenliği

● Eğitimde Kapsayıcılık

● Öğrenme ve Öğretme Süreçleri

● Eğitim Araştırmaları ve ARGE Çalışmaları

● Özel Eğitim ve Rehberlik

● Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği

Düzenleyen:  - Eğitim
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...