UZMAN ÖĞRETMENLİK VE BAŞÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU ne zaman, nasıl yapılır, ücreti ne kadar? Uzman öğretmenlik ve Başöğretmen başvuru şartları…

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
UZMAN ÖĞRETMENLİK VE BAŞÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU ne zaman, nasıl yapılır, ücreti ne kadar? Uzman öğretmenlik ve Başöğretmen başvuru şartları…

EĞİTİM Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Uzman öğretmenlik ve Başöğretmenlik başvurusu yapmak isteyen öğretmenler arama motorlarında “Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Başvurusu ne zaman, nasıl yapılır, ücreti ne kadar? Uzman öğretmenlik ve Başöğretmen başvuru şartları” sorgulamalarını yapıyorlar. İşte o detaylar…

Millî Eğitim Bakanlığı Uzman öğretmenlik ve Başöğretmen sınavı için kılavuzunu yayımladı. Adaylar kılavuzun yayımlanmasından sonra arama motorlarında “Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Başvurusu ne zaman, nasıl yapılır, ücreti ne kadar? Uzman öğretmenlik ve Başöğretmen başvuru şartları” aramalarını yapmaya başladılar.  Yılda bir defa olarak düzenlenen sınav Öğretmenlik Meslek Kanunu doğrultusunda hazırlanıyor. Uzman öğretmenlik sınavına başvuru, yazılı sınav başvuru tarihinin son günü itibarıyla aday öğretmenlik dâhil öğretmenlikte en az on yıl hizmeti bulanan öğretmenler tarafından yapılabilecek.

UZMAN ÖĞRETMENLİK VE BAŞÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik başvuruları bugün (25 Eylül 2023 Pazartesi) itibariyle başladı. Başvurular 4 Ekim 2023 Çarşamba gününe kadar devam edecek.

UZMAN ÖĞRETMENLİK VE BAŞÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmî kurumlardan görev yapan öğretmenler/uzman öğretmenler tarafından yapılabilecek. Öğretmenler başvurularını https://mebbis.meb.gov.tr adresi üzerinden 25 Eylül 2023-04 Ekim 2023 (saat 23.59’a kadar) tarihleri arasında yazılı sınava başvuruda bulunabileceklerdir.

UZMAN ÖĞRETMENLİK VE BAŞÖĞRETMENLİK BAŞVURU EKRANI

UZMAN ÖĞRETMENLİK VE BAŞÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU ne zaman, nasıl yapılır, ücreti ne kadar? Uzman öğretmenlik ve Başöğretmen başvuru şartları…

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Uzman öğretmenlik ve Başöğretmen sınavı başvuru ücreti 530,00 TL olarak açıklandı.

Sınav başvurusu yapacak adaylar; başvuru ücreti olan 530,00 (beş yüz otuz) TL’yi, katılacakları sınavın adını belirtmek suretiyle 25 Eylül 2023-04 Ekim 2023 (saat 23.59’a kadar) tarihleri arasında MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi hesabına; https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartıyla veya T.C. Ziraat Bankası,Türkiye Vakıflar Bankası TAO ve Türkiye Halk Bankası AŞ’nin ATM, mobil bankacılık ya da internet bankacılığı üzerinden yatıracaklardır. Sınav ücretinin yatırılmasının ardından adaylar başvuru işlemini gerçekleştirebilecektir

SINAV GİRİŞ YERİ VE BELGESİ

Adayın sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgilerin yer aldığı fotoğraflı sınav giriş belgesi 13 Kasım 2023 tarihinde http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Aday, fotoğraflı sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava girecektir.

UZMAN ÖĞRETMENLİK VE BAŞÖĞRETMENLİK SINAVI NE ZAMAN

Millî Eğitim Bakanlığınca (MEB) gerçekleştirilecek Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı 19 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşecek.

Adaylar, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı'na başvuru sırasında seçtikleri ilde bulunan sınav merkezlerinde girecek.

5'er seçenekli 100 sorunun sorulacağı sınavın süresi 150 dakika olacak.

Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Sınavda 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacak.

UZMAN ÖĞRETMENLİK VE BAŞÖĞRETMEN SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmen sınav sonuçları 24 Kasım 2023 tarihinde açıklanacak.

ÖKBYS KILAVUZU 2023

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...