Bakü'yü Türkler inşa ediyor

Bakü'yü Türkler inşa ediyor

Ekonomi Haberleri

Bakü Olimpiyat Stadı ve petrol devi SOCAR'ın Genel Merkez Binası gibi birçok üst düzey proje, Türk inşaat şirketi Tekfen tarafından gerçekleştiriliyor.

Bakü Olimpiyat Stadı'nın Proje Müdürü Cem İlgün, "Projenin yüzde 65 tamamlandı. 2015 Avrupa Olimpiyat Oyunları Haziran 2015'te. Biz stadyumu 1 Şubat'ta teslim etmeyi öngörüyoruz. Bu projede, kendimizle yarışıyoruz diyebiliriz. Dünya üzerinde 68 bin seyirci kapasiteli bir olimpiyat stadyumunun 24 ayda tamamlanması, gerçekten çok önemli bir olay. Stadyum 6 katlı, 60 metre yüksekliğinde ve tamamı kapalı olacak" dedi. Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR'ın yeni yapılan ve bitmek üzere olan hizmet binası ise tamamlandığında Azerbaycan'ın en yüksek ve en göz alıcı binalarından biri olacak. Yüksekliği 220 metre olan binanın dış görünüşü, Azerbaycan'ı simgeleyen alev ve rüzgârdan esinlenerek yapılmış. Proje Müdürü Bülent Güney, binanın toplam inşaat alanının 100 bin metrekare olduğunu, 40 katlı yapının ofis alanları, kafe, restaurant, spor ve dinlenme mekanları içereceğini söyledi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...