Borsada Ramazan bereketi, %6.5 kazandırdı

Borsada Ramazan bereketi, %6.5 kazandırdı

Ekonomi Haberleri

Ramazanda borsa, küresel piyasalarda artan risk iştahının etkisiyle beklentileri aşıp 85 bin sınırına dayandı.

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) Endeksi ramazan ayında yatırımcısına yüzde 6.5 kazandırarak, gelenekselleşen ramazan yükselişini bu sene de devam ettirdi. Son 5 yılın 4'ünde ramazanda yatırımcısının yüzünü güldüren BIST 100 Endeksi, 2011 yılı hariç 4 ramazanda ortalama yüzde 4.3 değer kazandı. Hem ekonomik hem jeopolitik anlamda stresli bir dönem olmasına rağmen ramazanda küresel piyasalarda artan risk iştahının etkisiyle endeks beklentileri aşan oranda yükseldi. Ziraat Yatırım Ekonomisti Bora Tamer Yılmaz, mevcut seviyelerde seçiciliğin artması gerektiğini ve 85 binden sonra yeni pozisyon açılmaması gerektiğini ifade etti.

BU SEKTÖRLER ÖNE ÇIKABİLİR

Endekste geri çekilmeler için 77 bin seviyesinin takip edilebileceğini dile getiren Yılmaz, şu görüşleri paylaştı: "Sınai hisselerin uzun dönemde getiri potansiyeli bulunacağını düşünüyoruz. Sınai şirketlerin hem dış pazar dinamikleriyle gelirlerini artırmaları hem de marjlarını iyileştirerek elde ettikleri kârı yükseltmeleri mümkün. ABD'de Facebook, Microsoft, Apple gibi bilişim şirketlerinin seyri, ister istemez Türkiye'de telekomünikasyon sektörüne de olumlu bakmamızı sağlıyor. Ek olarak artan turizm potansiyeli bu sektörü cazip hale getiriyor. Seçici olmak kaydıyla küresel oyuncu konumundaki havacılık şirketleri de potansiyel oluşturmakta."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...