Kurbanlık fiyatları 2023 hesaplama: 1 koyun kaç TL?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kurbanlık fiyatları 2023 hesaplama: 1 koyun kaç TL?

Ekonomi Haberleri

Kurban Bayramı'na çok az bir zaman kala kurbanlıklarda fiyatlar da netleşmeye başladı. Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatlarının belli olup olmadığı merak ediliyor. Peki kurbanlık fiyatları ne kadar? Koyun, dana, keçi, tosun, kuzu fiyatları ne kadar? 1 koyun kaç TL? İşte yaklaşık fiyatlar...

Müslümanlar kurban ibadetlerini yerine getirmek için 28 Haziran ile 1 Temmuz arasında Kurban Bayramı'nı idrak edecek. 

Bayram öncesinde kurbanlıklar görücüye çıkacak. 

Küçükbaş veya büyükbaş kurbanlık kesecek olanlar, şu anda pazarlık yapmak istiyor. Bu hususta ise "2023 kurbanlık fiyatları" aranıyor. 

Kurbanlık fiyatları 2023, hayvan türü, il ve bakım masraflarına göre değişkenlik gösteriyor. Kurbanlık olarak keçi, koyun, sığır, manda, deve ve tosun da kesilebiliyor.

Bu yıl peki kurbanlıklar için ortalama fiyat ne kadar? Büyükbaş ve küçükbaş kurban fiyatları 2023 yılında ne kadar? İşte kurbanlık fiyatları...

2023 KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR? 1 KOYUN KAÇ TL?

2023 yılı için kurbanlık fiyatları ne kadar? 1 koyun kaç TL? sorusunun yanıtı niteliğinde güncel fiyatlar henüz tam anlamıyla belli olmadı.

Ensonhaber'in haberine göre; enflasyon verileri de dikkate alındığında 2023 senesi için yapılmış olan tahminlere göre, ortalama olarak bir kurbanlık koyunun fiyatı 5 bin ila 10 bin TL arasında değişkenlik gösterebiliyor. Fakat bu fiyatlar hayvan türüne ve illere göre de kimi değişiklikler gösterebiliyor.

Kurbanlık fiyatları 2023 hesaplama: 1 koyun kaç TL?

KURBANLIK FİYATI HESAPLAMA YÖNTEMİ

Kurbanlık fiyatı hesaplama için günümüzde genellikle şu üç usülde yapılıyor.

Kabala usülü ile kurban alım satımı: Bu satış türünde müşteri ve satıcı muayyen olan bir hayvan üzerinde pazarlık gerçekleştiriyor ve belirlemiş oldukları bir fiyat ile anlaşıyorlar. Kurbanlık hayvanda geçmişten günümüze dek yapılan yöntem budur.

Hayvanın canlı bir şekilde tartılıp fiyatının tespit edilmesi şeklinde alım ve satım: Bu satış şeklinde kurbanlığın fiyatı, canlı haldeki kilosu dikkate alınıp belirleniyor. Bu şekilde de kurbanlık alış ve satışı yapmak söz konusudur. 

Hayvanın karkas etinin kilogram birim fiyatının tespit edilmesi ve totaldeki fiyatının kesilmesinin ardından tartılarak elde edilecek rakam olduğuna ilişkin tarafların anlaşması şeklinde alım ve satım.

DİYANET KURBANLIK FİYAT HESAPLAMA 2023 

Kurbanlık hayvan için bu yöntem ile alım satım yapılabilir. Fakat bu şekilde satın alım yapılan kurbanın geçerli olması için bu ibadetin bir et alım satımına dönmemesi için kimi kurallara da uymak gerekmektedir:

- Karkas etin kg birim fiyatının belirlenmiş olması,

- Alışveriş sırasında satışa konu hayvanın belirlenmiş olması,

- Belirlenen hayvan üzerinde satış işleminin bitirilmiş olması.

- Hayvanın yalnızca kurban maksadıyla kesilmesi. Yani bir organının satıcıda kalmasının şart olmaması veyahut kesim veya organizasyon ücretine sayılmaması gereklidir.

Eğer kurbandan önce alıcı hayvanı yukarıda yazan şekillerden biri ile alacağını vadetmiş ve alım-satım işlemini bitirmemişse, kurban kesimi öncesinde satım akdinin tamamlanması gereklidir.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...