Hac bedeli 350 milyon euro

Hac bedeli 350 milyon euro

Ekonomi Haberleri

Bu yıl hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gidenlerin kişi başı hac maliyeti ortalama 5 bin 835 avro oldu.

Her yıl milyonlarca Müslüman'ı ağırlayan, dünyada en çok ziyaret edilen kutsal mekânlar arasında yer alan Mekke, bu yıl da ziyaretçi akınına uğradı. TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) ve Diyanet İşleri'ne göre bu yıl Türkiye'den Suudi Arabistan'a gidenlerin sayısı 60 bini aştı. Binlerce hacı adayından 10 bini lüks ve delüks haccı tercih ederken, toplam harcamanın 350 milyon avroya ulaştığı bildirildi. (Kişi başı ortalama 5 bin 835 avro)
Bu yılın hac verileriyle ilgili açıklamalarda bulunan Vizyon Turizm'in Yönetim Kurulu Üyesi Osman Memiş, hacca lüks gidenlerin sayısının her geçen gün arttığını söylerken, bu yıl Türkiye'den gidenlerin çoğunluğunu da kadınların oluşturduğunu belirtti. Hacdan etirilen hediye tercihleriyle ilgili de bilgi veren Memiş, "Hac ibadeti için kutsal topraklara gidenlerin ihmal etmediği bir başka gelenekte hediyelerle gelmesidir. Mesela bizim vatandaşlarımızın en çok tercih ettiği ürünlerin başında hurma geliyor. Tespih, seccade ve misvak ise tercih edilen diğer ürünler" şeklinde konuştu. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...