Lojistiği şahlandıracak planda ilk adım

Lojistiği şahlandıracak planda ilk adım

Ekonomi Haberleri

Ekonomide dönüşüm paketinde yer alan Türkiye Lojistik Master Planı hazırlanmasına yönelik eylem için çalışmalar hız kazandı.

Osman Çobanoğlu ANKARA
10. Kalkınma Planı çerçevesinde hayata geçirilmeye hazırlanan 'Türkiye Lojistik Master Planı'nda çalışmalar hızlanıyor. Türkiye'nin Lojistik Master Planı için ihale çalışmalarına başlandı.
Lojistik mevzuatının altyapısını oluşturmak için hazırlanacak Lojistik Master Planı'yla yurtiçinde lojistik köy, merkez ve üslerin tanımı yapılacak. Bu yerler için kurulum ve işletme ilkeleri belirlenerek sınıflandırmaların yapılması sağlanacak. Ayrıca lojistik master planı bünyesinde yapılacak çalışmaların standartlarının belirlenmesi de sağlanacak.
nbsp;
EK ÖDENEK ONAYLANDI
Hazırlanacak master planı için şimdiden ihale teknik şartnamesi hazırlandı. 2018 yılında yürürlüğe girmesi beklenen proje için bu yıl birinci aşama başlayacak. Planla ilgili yaklaşık maliyetin çıkarıldığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının ek ödenek talebinin de onaylandığı ortaya çıktı.
nbsp;
2018'DE TAMAM
3 yıl sürecek master planı hazırlama sürecinin 2016 yılında şekillenmeye başlaması bekleniyor. 2017 yılında tamamen 'Lojistik Master Planı'nın tamamen tamamlanması hedefleniyor. 2018 başında ise planın tamamen devreye girmesi bekleniyor. Master planının devreye girmesiyle birlikte aynı yıl içerisinde Lojistik mevzuatının hazırlanması planlanıyor.
nbsp;
HERKES KATKI VERECEK
Lojistik sektörünü düzenlemeye yönelik önemli bir çalışma olacak bu plandan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı sorumlu durumda. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı da master plana katkı verecek.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...