Ordu ve Giresun yolcusu kalmasın

Ordu ve Giresun yolcusu kalmasın

Ekonomi Haberleri

Deniz üzerine inşa edilen Avrupa ve Türkiye'nin ilk, dünyanın üçüncü havalimanı olan Ordu-Giresun Havaalanı'na seferler başlıyor.

'OR-Gİ' olarak kısaltılan havalimanı için ilk seferin 26 Mayıs'ta yapılacağı açıklandı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Giresun'dan Gülyalı ilçesine giderek üstyapı çalışmaları tamamlanmak üzere olan havalimanı inşaatını inceledi, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Seferlerin önce İstanbul'dan yapılacağını, kısa sürede Ankara'dan da Ordu-Giresun Havaalanı'na uçuşların başlayacağını söyleyen Canikli, "Havalimanı açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleşecek. Burası uluslararası havaalanı olacak. Çünkü Giresun'un da Ordu'nun da Avrupa başta olmak üzere Amerika ve dünyanın birçok ülkesinde yaşayan vatandaşları var. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın programına göre yakın bir tarihte resmî açılışı da yapacağız" dedi. OR-Gİ'nin devreye girmesiyle Körfez ve Arap ülkelerinden yüksek gelirli turist sayısının artacağını söyleyen Canikli, 3 bin metre pist uzunluğu, 3 milyon yolcu kapasitesine sahip havaalanının 350 milyon liraya bitmiş olacağını söyledi.
100 YILLIK DALGA HESABI
Yaklaşık 35 bin ton taşın denize dökülmesiyle yapılan havaalanında, Türkiye'de ilk defa yüksek teknoloji ürünü stone mastic asfalt kullanıldı. Bakan Canikli ayrıca, dalgalardan koruyacak mendireğin 4.5 kilometre olduğunu, 100 yıllık dalga ve fırtına verileriyle koruma planı yapıldığını söyledi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...