Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdemir 600 milyon dolar yatırımla büyüyecek

Erdemir 600 milyon dolar yatırımla büyüyecek

Ekonomi Haberleri

Erdemir Grubu'nun ilk çeyrek net satış gelirleri 1 milyar 179 milyon dolar, net dönem kârı ise 137 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, hammadde fiyatlarındaki düşüşün hızlı olmasına rağmen mamul fiyatlarındaki düşüşün daha yavaş gerçekleşmesinin kârlılığını olumlu etkilediğini belirtti. Bu yıl 8.4 milyon ton toplam üretim hedeflediklerini kaydeden Pandır, "Geçen yılki üretimimiz toplam 8.1 milyon ton olmuştu. Ürettiğimizin hepsini satacağız" diye konuştu. Yatırımların da süreceğine işaret eden Pandır, "Bu yıl için yatırım planımız 479 milyon dolar. 2016 ve 2019 yılları arasında da 611 milyon dolarlık daha yatırımımız hayata geçirilecek" dedi. Erdemir Grubu, otomotiv sektörüne satış payını da artırmayı planlıyor. 2014 yılında Türkiye otomotiv sektöründeki pazar payı yüzde 41 seviyesinde gerçekleşen Erdemir Grubu, son beş yılda payını yüzde 10-15'lerden bu oranlara kadar taşıyarak önemli bir gelişme gösterdi. Grup, önümüzdeki dönemde bu oranı yüzde 50 seviyesine çıkarmayı hedefliyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...