Emekli için son sözü Yargıtay söyleyecek

Emekli için son sözü Yargıtay söyleyecek

Ekonomi Haberleri

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren intibak davasından dün beklenen müjdeli haber çıkmadı.

Ebru Karatosun ANKARA
Ankara 8'inci İş Mahkemesi, İşçi, Memur ve Bağ-Kur Emeklileri Derneği (İMBED) Başkanı Hamdi Öz tarafından açılan ve, 2000 yılı öncesi ve sonrası emekli olanların aylıklarında yapılan intibak düzenlemesinin eksik olduğu iddiasıyla açılan davanın reddine karar verdi. Öz, intibakın eksik yapıldığını öne sürerek, yeniden hesaplama yoluyla mağduriyetin önlenmesini istemişti. Bilirkişi raporunda ise davacının intibak öncesi ve sonrası aylığının hesap ve ödemelerinde hata belirlenmediği ifade edilmişti. Dün 8'inci duruşması görülen davada Hamdi Öz yeni bir 'bilir kişi' talep ederek, "Davadaki amacım, neden ve gerekçeler dikkate alınarak davanın kabulünü talep ediyorum" demişti. Şimdi davada son sözü Yargıtay söyleyecek. Öz, mahkemenin emekli aleyhine verdiği bu karara itiraz edeceğini söyledi. Öte yandan Bağ-Kur emeklilerinin de perşembe günü karar çıkması beklenen benzer bir davası bulunuyor. Davada karar 'intibak' yönünde çıkarsa, sadece Bağ-Kur emeklileri değil, bütün emeklilerin maaşında artış gerçekleşebilecek.
PROMOSYON UMUDU VAR
Emekliler bir yandan intibak için perşembe gününü beklerken, diğer yandan emekli maaşlarının yatırıldığı kamu bankalarıyla yapılan görüşmelerde promosyon ödemesi umudu sürüyor.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...