Çipras'ın telefon trafiği

Çipras'ın telefon trafiği

Ekonomi Haberleri

Çipras Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile telefonda görüştü.

Ardından Çipras ile Rusya Devlet Başkanı Putin`inbir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Ancak Avrupa Putin ile görüşmeleri istemiyor.
Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ve Başbakan Aleksis Çipras referandum sonrası toplantılarına ara verdiler. İkili Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile telefonda görüşüyor. Hollande bugün Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya gelecekti.
PUTİN İLE DE GÖRÜŞTÜ ANCAK...
Başbakan Alexis Çipras ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından yapılan açıklamada Putin'in Yunan halkına desteğini ilettiği belirtildi.
NE KONUŞTULAR?
Çipras ile Putin'in Rusya-Yunanistan işbirliğinin daha fazla geliştirilmesini müzakere ettiği belirtilen açıklamada Yunanistan tarafından ise herhangi bir finansal yardım talebinin gelmediği kaydedildi.
Öte yandan telefon görüşmesi teklifinin Putin'den geldiğini belirtildi.
AVRUPA GÖRÜŞMELERİ İSTEMİYOR!
Ancak Avrupa bu görüşmelere sıcak bakmıyor. Daha önce de Başbakan Çipras'ın Yunanistan'ın kreditörleriyle olan müzakerelerin kritik bir aşamada bulunduğu dönemde ve Uluslararası Para Fonu'na (IMF) 465 milyon Euro'luk ödemenin yapılacağı tarihin bir gün öncesinde Rusya'yı ziyaret etmesi Avrupa'da endişe ile karşılanmıştı.
O dönemde Çipras'ın Rusya ziyaretini 'yanlış bir açılım' olarak değerlendiren Brüksel, Atina hükümetini açıkça uyarmıştı. AB'den yapılan açıklamalarda, "Avrupa'dan yardım isteyenlerin pusulasının Moskova'yı değil Brüksel'i göstermesi gerektiği" belirtilmişti.
KAYNAK: MİLLİYET

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...