Dolar uçuşa geçti!

Dolar uçuşa geçti!

Ekonomi Haberleri

Dün aylar sonra 2.63`ün altına inen dolar ABD verileri ve Fed Başkanı`nın açıklamalarıyla fırladı. Dolar 2.65`i zorluyor.

Dün gün içinde mayıstan bu yana ilk kez 2.63'ün altına inen dolar/TL bu sabah 2,64'ü gördü. Ancak daha sonra tekrar 2.64'ün altına sarkan dolar ABD Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen'in konuşması ile fırladı.


Gün içinde 2.6303'e kadar gevşeyen dolar/TL Yellen'ın faiz artırımının bu yıl olacağına işaret etmesinin ardından 2.65 sınırına kadar yükseldi. Dolar şu saatlerde 2.6484'den işlem görüyor.


'DÜNDEN BUGÜNE 'U' DÖNÜŞÜ!


Dün gün içinde 26 Mayıs'tan beri ilk kez 2.63'ün altına inen dolar /TL piyasa kapanışında 2.6350 civarında işlem görmüştü.


ALB Forex Analisti ve UZMANPARA yazarı Rısvan Baştürk, bugün ABD'de Haziran ayı ÜFE verileri açıklandığını hatırlatarak "ÜFE ve çekirdek ÜFE aylık ve yıllık bazda beklentilerin üzerinde açıklandı. Diğer yandan New York imalat endeksi de beklenti üzerinde geldi. Verilerin açıklandığı esnada Fed Başkanı Yellen'ın bugün kongre önünde yapacağı sunumunu metni yayınlandı. Yellen, faiz artırımının bu yıl için muhtemel olduğunu yineledi. Yellen'ın tüketim harcamalarındaki artışa dikkat çekmesi ise önemliydi. Bu gelişmeler sonrasında dolar global bazda değer kazandı ve USDTRY paritesi de alıcılı seyretti" dedi.


YURTİÇİ GELİŞMELER DE ÖNEMLİ!


ABD tarafı kadar yurtiçindeki gelişmelerin de önemli olduğuna dikkati çeken Baştürk, sözlerine şöyle devam etti: "AK Parti'nin dün MHP ile bugün de HDP ile yaptığı koalisyon görüşmelerinden olumlu bir sonuç çıkmadı. Bayramdan sonra yapılacak 2.tur görüşmelerinden de bir sonuç çıkmaması durumunda erken seçim riski ortaya çıkabilir ve kurdaki yukarı yönlü hareketler desteklenebilir.


TAKİP EDİLMESİ GEREKEN SEVİYELER...


Teknik olarak paritede 2,6450 direnci izlenecektir. Bu direncin kırılması durumunda 2,6550 ve 2,6720 seviyeleri kısa vadede izlenecektir. Paritenin 2,6450 direnci aşağısında kalmaya devam etmesi durumunda ise 2,6320 ve 2,62 destekleri ön planda olacaktır. Günün geri kalan bölümünde Yellen'ın kongre önünde yapacağı sunum dikkatle takip edilmelidir."

Uzman Para

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...