Direkt uçuşla İranlı turist sayısı artacak

Direkt uçuşla İranlı turist sayısı artacak

Ekonomi Haberleri

Özel bir havayolu şirketi; Tahran-Bodrum arasında direkt uçuş seferleri başlattı. Hedef ilçeye gelen İranlı turist sayısında yüzde 50 artış sağlamak.

Tahran-Milas-Bodrum Havalimanı arasında özel bir havayolu firması tarafından haftanın bir günü direkt uçuş başlatıldı. İlk seferle geçen hafta 152 İranlı turist, Bodrum'a geldi. Direkt uçuşlar sayesinde Bodrum'a gelen İranlı turist sayısında yüzde 50 artış sağlanması için çalışma yapılıyor. İlçeye geçen yıl 7 bin civarında İranlı turist gelmişti.
Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Dengiz, yaptığı açıklamada, yapacakları çalışmalarla bölgedeki otellerin doluluk oranını sezon boyunca yukarı çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
Bu kapsamda İran'dan direkt uçuş başlatılmasının sektör için önemli bir kazanç olduğunu vurgulayan Dengiz, "İranlı turistler daha önce İzmir üzerinden geliyordu. Seyahat acentelerinin çalışmaları sonucunda Bodrum'a direkt uçuşlar başladı" dedi.
Küresel sorunlar nedeniyle turizm sektörünün sıkıntılı bir sezon geçirdiğine değinen Dengiz, Ukrayna ve Rusya krizlerinin Türkiye'ye de sıkıntı yaşattığını, bu yüzden alternatif ülkelere yönelmeleri gerektiği konusunda düşünceleri bulunduğunu bildirdi. Dengiz, bu kapsamda bazı çalışmalar başlattıklarını belirterek, şöyle devam etti:
"İranlı turistlerin sadece beş yıldızlı otellerde değil, dört yıldızlı, üç yıldızlı oteller ve pansiyonlarda konaklaması için de çalışma yürüteceğiz. Önümüzdeki süreçte İran'a gitmeyi planlıyoruz. Sonrasında da İran'dan seyahat acentelerini misafir edeceğiz. Bodrum'u tanıtacağız. Bodrum'un sadece deniz, kum, güneşten ibaret olmadığını, tarihi yerlerini göstereceğiz. Otelleri, pansiyonları göstereceğiz. Güzel sonuç alacağımıza inanıyoruz. Önümüzdeki süreçte hedefimiz ilçemize gelen İranlı turist sayısını yüzde 50 artırmak." Dengiz, bundan sonraki çalışmalarını Lübnan ve Çin pazarlarında yoğunlaştıracaklarını söyledi.
İran'dan direkt uçuşla gelen turistlerin konakladığı otelin genel müdür yardımcısı Mustafa Yamakoğlu da İranlı turistlerin ramazanın başlangıcıyla tesislerdeki boş odaları doldurma açısından iyi bir alternatif oluşturduğunu ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...