Gümrüklerde kaçakçılığa karşı 'muhbir'li mücadele

Gümrüklerde kaçakçılığa karşı 'muhbir'li mücadele

Ekonomi Haberleri

Gümrüklerde kaçakçılığa karşı son yıllarda ciddi çalışmalar yürüten Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, istihbarat çalışmalarına yoğunlaşıyor.

Osman Çobanoğlu ANKARA
Kaçakçılığa karşı modern bir ihbar ve istihbarat toplama sistemi oluşturmak isteyen Bakanlık, ilk adımı personel eğitimiyle attı. İstihbarat kapasitesini artırmaya yönelik 117 personelin eğitildiği bu yılın başından beri ekiplerin 78 istihbari analiz yaptığı belirtiliyor. Kaçakçılıkla mücadelede son derece büyük öneme sahip muhbirlere yönelik ikramiye ödemelerinin de artırılması hedefleniyor. İkramiyelerin artırılmasıyla yakalama oranlarının da yükselmesi bekleniyor. İkramiye artışının yanı sıra, müsadirler, yani yakalayanlara yönelik de iş motivasyonunu yükseltici çalışmaların yapılacağı belirtiliyor. Yılın ilk altı ayında yaşanan 146 olayda, muhbir ve müsadirlere 2 milyon 267 bin lira ödeme yapıldığı öğrenildi. Bakanlık, 29 Gümrük İstihbarat Müdürlüğünden çeşitli ihbarları alıyor. Bunun yanı sıra ALO 136 kanalıyla da ihbarlar toplanıyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...