Keçi sağıp 6 bin lira ödüyorlar!

Keçi sağıp 6 bin lira ödüyorlar!

Ekonomi Haberleri

Kapadokya'ya gelen turistler, günlerini keçi sağarak, yoğurt, peynir ve ekmek yapmayı öğrenerek, at bakımı, ev ve bahçe işleriyle uğraşarak geçiriyor

Kapadokya'daki bir ekolojik turizm firmasının düzenlediği tatil programına katılan yabancı turistler, keçi sağarak, at bakımı yaparak, ev ve bahçe işleriyle uğraşarak geçirdikleri bir haftalık tatil için 6 bin lira harcıyor. Turizm firmasının sahibi Nicolas Guillo, Türkiye'ye ilk defa Gölcük depreminde gazeteci olarak geldiğini, sonraki günlerde kısa süre kaldığı Kapadokya'yı çok beğendiğini anlattı. "Paris'in stresinden arınmak amacıyla Kapadokya'ya yerleşmeye karar verdiğini" ifade eden Guillo, eşiyle birlikte, bölgede turizm alanında farklı bir konsepti ortaya koymak düşüncesiyle ekolojik turizm işine girdiklerini aktardı. Guillo, 16 yıldır Türkiye'de yaşadığını ve beş yıldır da en fazla sekiz kişiden oluşan özel grupları ekolojik turizm programı kapsamında Ürgüp'te ağırladığını, çok sayıda yabancı turisti Kapadokya'ya getirdiğini söyledi.
Müşterilerinin çoğunluğunu İngiltere, Hollanda, Fransa, Almanya'dan gelen doktorların oluşturduğuna işaret eden Guillo, bir haftalık program kapsamında, misafirlerinin günlerini keçi sağarak, yoğurt, peynir ve ekmek yapmayı öğrenerek, at bakımı yaparak, ev ve bahçe işleriyle uğraşarak geçirdiklerini belirtti. Guillo, programa katılmak isteyenlerin her şey dahil, kişi başı 6 bin lira (2 bin avro) ödediğini ve ağırladığı turistlerin Kapadokya'ya hayran kalarak ülkelerine döndüğünü söyledi.
Keçi sağıp 6 bin lira ödüyorlar!
İLK DEFA KÖY HAVASINI SOLUDULAR

Köy atmosferini ilk defa soluma fırsatı bulan Hollandalı Hanna ve Elizabeth Sweens, tatilde binicilik hakkında da çok şey öğrendiklerini, atla bölgenin doğal güzelliklerini görme fırsatı buldukları için de kendilerini şanslı hissettiklerini kaydetti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...