Almanya, 2. çeyrekte yüzde 0,4 büyüdü

/ Kaynak: AA
Almanya, 2. çeyrekte yüzde 0,4 büyüdü

Ekonomi Haberleri  / AA

Almanya ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 0,4 büyüyerek beklentilerin altında performans gösterdi.

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) bugün açıkladığı öncü verilere göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) ikinci çeyrekte yüzde 0,5 artış beklentisine karşın yüzde 0,4 yükseldi. Yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,3 olan büyüme verisi ise revize edilmedi.


İkinci çeyrekte beklentilerin altında kalan büyümede özellikle inşaat sektöründeki zayıflama ile gayri safi sabit sermaye oluşumundaki azalma ve stoklardaki gerileme önemli rol oynadı.


Veriler ayrıca, ülkede yıllık bazda GSYH'nin yüzde 1,5 artış beklentisine rağmen yüzde 1,6 arttığını ortaya koydu. Böylece, ülkede GSYH artışı çeyreklik bazda beklentinin altında, yıllık bazda ise beklentinin üzerinde gerçekleşmiş oldu.


Öte yandan, ülkede büyümeye pozitif katkı ihracat-ithalat dengesinden geldi. Özellikle ihracat önceki çeyreğe kıyasla önemli bir artış kaydetti. Hanelerin ve kamunun nihai tüketim harcamaları da olumlu şekilde gelişmeye devam etti. 2015 yılının ikinci çeyreğindeki ekonomik performans, yurt içinde istihdam edilen 42,8 milyon kişiyle gerçekleşti.


Almanya'da ikinci çeyreğe ilişkin GSYH'nin detaylı sonuçları ise 25 Ağustos'ta açıklanacak.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...