Tatil uzadı rezervasyon yüzde 20 arttı

Tatil uzadı rezervasyon yüzde 20 arttı

Ekonomi Haberleri

Okulların açılış tarihi 28 Eylül'e kaydırılınca, yüzde 40 ucuzlayan tesislerde tatil planı yapanların sayısı arttı.

Yıla kötü başlayan turizmciler, tatilin uzaması sebebiyle sevindi. Türkiye'ye komşu ülkelerdeki terör olayları sebebiyle yaşanan rezervasyon iptalleri, Rusya'daki ekonomik kriz sebebiyle bu ülkeden gelen turist sayısının azalması gibi olumsuzluklarla sıkıntılı bir yıl yaşayan turizmciler, ilköğretim okullarının ders yılına Kurban Bayramı sonrasında başlayacak olması sebebiyle umutlu bir döneme girdi. Online turizm hizmeti veren Bavul.com'un Türkiye Genel Müdürü Mazhar Özsoy, tatil kararının sektörü hareketlendirdiğini, Kurban Bayramı için bilet ve otel rezervasyonlarının arttığını söyledi.
SÜRELER UZADI
Okulların açılış tarihinin 28 Eylül'e uzaması sebebiyle sektörde yeni bir hareket başladığını söyleyen Özsoy, “Tatilin uzamasının ardından rezervasyonlarımız da eylül ayı sonuna kadar uzadı. Kararın hemen ardından özellikle Ege ve Akdeniz Bölgesi'ndeki turistik oteller fiyatlarında yüzde 8'den yüzde 40'lara varan indirimler yaptılar. Son bir haftadır hem uçak biletleri hem de oteller ile ilgili yoğun rezervasyon talepleri almaya başladık” dedi. Geçtiğimiz yıllarda yerli turistin eylül başında tatiline son verdiğini hatırlatan Özsoy, “Turizm sezonu eylül sonuna kadar uzamış oldu. Bu önemli bir fırsat. Yerli turistler, düşen fiyatlarla tatil yapabilecek. İkinci tatil bile mümkün. Rezervasyonlarda yüzde 30'u aşan artış bekliyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...