HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Türkiye dünyanın üretim üssü olabilir!

Türkiye dünyanın üretim üssü olabilir!

Ekonomi Haberleri

Ekonimist ve iş adamlarına göre Çin'den çıkacak yatırımcıların yeni adresi Türkiye olabilir..

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, “Kara Pazartesi” olarak adlandırılan Çin ekonomik krizi ile ilgili açıklamalarda bulundu.Çin'de son yıllarda ekonomik büyümenin ivme kaybetmesiyle beraber, pazarın genişlemesi de yavaşlamış, üretim ve iş gücü maliyetlerinin artması söz konusu olmuştur. Bu da dünya ekonomisi açısından önemli hacimlere sahip olan şirketler için Çin'in cazibesini yavaş yavaş yitirmesine yol açmaktadır. Geçtiğimiz Pazartesi yaşanan kriz ile birlikte bu durum daha da derinleşmiştir.


TÜRKONFED Başkanı Kadooğlu açıklamasında; Dünyanın üretim merkezi olan Çin'de yaşanan krizin, Türkiye için bir fırsata, avantaja dönüşebileceğini belirtti. Türkiye, yabancı yatırımcılar için önemli parametreler olan büyüme, genişleyen pazar, hukuki altyapı, dünya pazarlarına erişim, lojistik altyapısının elverişliliği, enerji kaynaklarına yakınlık konularında önemli rekabet avantajlarına sahip bir ülkedir.” dedi.


Özellikle son yıllarda yatırımlara verilen devlet teşviklerindeki artışı da düşündüğümüzde Türkiye'nin özellikle Avrupalı KOBİ'ler için önemli bir yatırım üssüne dönüşebileceğine, böyle bir fırsatın kapımızda olduğuna dikkat çeken Kadooğlu; 30 milyona ulaşan genç nüfusumuz, gelişen deniz, hava ve kara ulaşımımız, uluslararası kurumlar ile olan güvenli ilişkimiz ve AB ile yürüyen müzakere sürecimiz önümüzdeki fırsatın önemli köşe taşlarıdır.


Çin'de yaşanan son krizin, yatırımcıları yeni ülkelere doğru kaydırabileceğinin altını çizen Kadooğlu; “Bu durumda gelişmekte olan ülkeler arasında, doğrudan yabancı yatırımcılar için Türkiye en fazla umut vaat eden ülkedir. Türkiye, dünyanın üretim üssü olmaya en yakın adaydır. Yeter ki bir an önce siyasi istikrar sağlansın ve şiddet olayları tamamen sona ersin. Ülkemizin barındırdığı potansiyeli açığa çıkarmak için, önümüzdeki fırsatları değerlendirebilmek, çocuklarımıza ekonomisi ve demokrasisi güçlü bir ülke bırakabilmek için ekonomiye odaklanmalı ve sorumluluk almalıyız.” diyerek açıklamasını tamamladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...