Bayramda ucuz kredi tuzağına dikkat!..

Bayramda ucuz kredi tuzağına dikkat!..

Ekonomi Haberleri

Tüketici Sorunları Derneği Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu doların artmasıyla paranın da arttığını belirterek, ucuz kredi diye birşeyin olmadığını söyledi

Tüketici dernekleri yaklaşan Kurban Bayramı öncesi tüketicileri kampanyalar ve indirimler konusunda tüketicileri uyardı. Bu dönemde özellikle albenili kampanyalara dikkat edilmesi gerektiğini vurgu yapan Tüketici Sorunları Derneği Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, tüketicilerin bu dönemde kurbanlık başta olmak üzere pahalı şehirler arası otobüs ve uçak bileti, 'yalancı' bayram İndirimleri, bayatlamış, sağlıksız ve kalitesiz şekerleme, çikolata ürünleri ve indirimli tatil gibi bir çok aldatmacayla karşılaşabileceğini söyledi. Kurban Bayramı'nın bazı bankalarca cazip krediler sunularak vatandaşların borçlandırıldığını da ifade eden Ağaoğlu, “Doların artmasıyla paranın da maliyeti arttı. Borç yiyen kesesinden yer özdeyişi unutulmamalı. Borçlanarak, faiz ödeyerek kurban kesmekten tatile çıkmaktan kaçınılmalı. Birkaç günlük tatil keyfi sürmek için alınacak kredi ile bayram ertesi borç sarmalı ve haciz tehdidi altına girebilirsiniz” diye konuştu. Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük de kredi alacaklara, “Farklı bankalardan doğru ve eksiksiz bilgi alın. Faiz dışında diğer zorunlu kesintileri de hesaba katın” tavsiyesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...