Bursa'dan 40 ülkeye Fiat Egea

Bursa'dan 40 ülkeye Fiat Egea

Ekonomi Haberleri

Tofaş'ın ürün geliştirme sürecinde rol aldığı Egea Projesi'nin ilk modeli olan sedan karoserli Fiat Egea'nın üretimi Bursa'da düzenlenen törenle başladı

ÖNDER ÇELİK-BURSA
Tofaş'ın yeni binek aracı Egea'nın üretimi dün başladı. Doğu ile Batı arasında sembolik bir köprü görevi gören Ege Denizi'ne övgü niteliği taşıyan ve üç yeni otomobilden oluşan Egea Projesi'nin ilk modeli sedan, Tofaş'ın Bursa Fabrikası'nda Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Koç Holding, Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ve Tofaş üst yönetimi ile Tofaş çalışanlarının katılımıyla düzenlenen törende alkışlarla üretim bandından indirildi. Törende konuşan Mustafa Koç, tüm yeni modellere yaptıkları yatırımların 1.5 milyar dolara ulaştığını belirterek, “Yaklaşık bir yıl önce, yine burada Doblo modelimizin Amerika'ya ihracatı vesilesiyle toplanmıştık. Fiat Doblo'nun yenilenmesi ile başlayan yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Ortağımız FCA ile birlikte geliştirdiğimiz Egea projesinin ilk modelinin üretimini birlikte başlatacağız” dedi. Egea'nın Türkiye'de üretilmesinin Tofaş'ın yıllardır hem Ar-Ge'ye hem de dünya klasında üretime yaptığı yatırımın ve kazandığı yetkinliklerin sonucu olduğuna işaret eden Koç, şöyle devam etti:
“Fiat Egea'yı 'akıllı bir proje' olarak değerlendiriyorum. Akıllı, çünkü çok sayıda araştırma yapılarak, Türkiye'nin beklentilerine uygun ve geniş kitlelerin ulaşabileceği bir otomobil olarak geliştirildi. İç pazarın yanı sıra dünya müşterisine de hitap ediyor. Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da 40 ülkeye ihraç edilecek. Aynı platformda sedan dışında hatchback ve station wagon olmak üzere, büyük oranını ihraç edeceğimiz iki ayrı araç daha üretilecek. Bu da projemizi akıllı kılan bir diğer unsurdur. Türkiye'den dünyaya açılan bu çaptaki ilk binek araç projesi Egea'nın her anlamda çok başarılı olacağına inanıyorum.”
BAŞINDAN SONUNA TOFAŞ İMZASI
Ürün geliştirme sürecinde 2 bin Tofaş ve FCA çalışanının birlikte görev aldığını belirten Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu ise, “Egea Projesi, yarım asırlık üretim deneyimimizin üzerine inşa edilmiş bir eser oldu. 90'lı yıllardan itibaren Ar-Ge'ye yapılan yatırımlar, Tofaş'ı FCA'in EMEA Bölgesi'ndeki 2. büyük Ar-Ge merkezi konumuna getirdi. Otomotivin ana vatanı kabul edilen ülkelere araç geliştirip üreten bir oyuncu olduk. Egea, başından sonuna, Tofaş imzasını taşıyan bir proje olarak şirket tarihimizde ve otomotiv sanayiinde şimdiden özel bir yere sahip oldu” dedi. Yüzde 70'in üzerinde yerli üretime dayanan Fiat Egea'nın önümüzdeki haftalarda satışa sunulması ve fiyatının belli olması bekleniyor
MUSTAFA KOÇ, KIRMIZI EGEA'YI KULLANDI 
Fiat Egea'nın üretim başlangıç törenine (soldan sağa) Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu, Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Temel Atay, Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu, FCA EMEA Üretim Başkanı Alfredo Leggero ile şirket çalışanları katıldı. Mustafa Koç, kırmızı Egea'ya binerek aracı bir süre kullandı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...