Türk Telekom, New York'ta dünyaya örnek gösterildi

Türk Telekom, New York'ta  dünyaya örnek gösterildi

Ekonomi Haberleri

Türk Telekom, dünyaya örnek gösterilen projesiyle 28 ilde 10 bin kişiye internet kullanmayı öğretti. Birçoğu öğrenmekle kalmayıp e-ticarete bile başladı

FİKRET ÇENGEL NEW YORK

Türk Telekom Grubu, 'İnternetle Hayat Kolay' projesiyle Türkiye'de sosyoekonomik seviyesi ve internet penetrasyonu düşük 28 ilde 10 bin kişiye internet kullanmayı öğretti. Gönüllü eğitmenler tarafından verilen eğitimi kapsayan ve Birleşmiş Milletler tarafından dünyaya örnek gösterilirken projenin, 2017 yılı sonunda 30 bin kişiye ulaşması bekleniyor. Hayatında internetle tanışmamış, 35 yaş üstü kişilere ve kadınlara odaklanan Türk Telekom Grubu, daha fazla insana ulaşabilmek için sokaklarda stant kurdu, camilerden anons yaptırdı. Projesi büyük başarıya ulaşan Türk Telekom, bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Haftası kapsamında düzenlenen 'Social Good Summit'e davet edildi. Madeleine Allbright, Cameron Diaz, Victoria Becham, Charlize Theron gibi ünlü isimlerin konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte “Dijital Vatandaşlık' konulu panelde projeyi anlatan Türk Telekom Grubu CEO'su Rami Aslan, interneti tanımayan kişilere internet kullanmayı öğrettiklerini söyledi.
İNTERNETTEN KORKUYORLARDI
Aslan, “2 gönüllü eğitmenle 2013 yılında başlattığımız projede bugün 180 gönüllüye ulaştık. Türkiye'de 35 yaş üstü 10 bin kişiye internet kullanımını öğreterek bu kişilerin hayatında büyük fark sağladık. Amacımız, hayata geçireceğimiz benzer projelerle Türkiye'de interneti hiçbir şekilde kullanmayan 1.5 milyon kişiyi teknolojinin imkânlarıyla tanıştırarak, 2030 yılına kadar dijital uçurumu ortadan kaldırmak” diye konuştu. Bilişim teknolojilerini Türkiye'nin her köşesinde kullanıma sunma amacıyla hareket ettiklerini, 'İnternetle Hayat Kolay' projesinin 50 kalkınma projesinden biri olarak seçildiğini ifade eden Aslan, şöyle konuştu: “Bu projeyle amaç, internet satmak değil, internet kullanımı konusunda farkındalık sağlamak. Sadece 35 yaş üstü değil, internetten korkan, güvenlik endişeleri olan, kişisel bilgilerinin kötü amaçlı kullanılacağını düşünen, maddi imkânı kısıtlı insanlara güvenli internet kullanımını anlatmak istiyoruz. Sosyal medyadan, e-devlet hizmetlerinden nasıl faydalanacaklarını anlatıyoruz. 2 günde toplam 10 saat eğitim veriyoruz. Şu ana kadar 10 bin kişiye ulaştık ama hedefimiz 81 ili kapsamak. Zor olan başlamaktı. İlk adımı attık ve eğitim alanların çok daha yüksek sayılara ulaşacağına inanıyoruz. Amacımız, benzer projeleri hayata geçirerek 2030 yılına kadar bugüne dek internet kullanmamış kişilere ulaşmak ve Türkiye'de dijital uçurumu ortadan kaldırmak.”


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...