Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Küresel piyasalar ABD tarım dışı istihdam verisine odaklandı

/ Kaynak: AA
Küresel piyasalar ABD tarım dışı istihdam verisine odaklandı

Ekonomi Haberleri  / AA

Küresel piyasalar, dün genel olarak karışık bir seyir izleyerek bugün ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam ve işsizlik verilerine odaklandı.

ABD'de dün açıklanan imalat sanayi ve inşaat harcamaları verileri ekonomiye ilişkin karışık sinyaller verirken, 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 2,05'in hemen altında yatay bir seyir izledi. Dün Dow Jones endeksi yüzde 0,08 değer kaybetti, S&P 500 endeksi yüzde 0,20 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,15 değer kazandı. Analistler, bugün açıklanacak tarım dışı istihdam ve işsizlik verilerinin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı üzerinde etkili olması nedeniyle piyasalar tarafından takip edileceğini belirterek, dolar endeksinin son 10 gündür devam eden yatay seyrine karşın halen yükseliş trendi içinde bulunduğuna dikkati çekti.


Avrupa tarafında dün açıklanan imalat sanayi satın alma yöneticileri endekslerinin (PMI) genel olarak beklentiler paralelinde olmasının ardından avro/dolar paritesi 1,1140 - 1,1210 dar bandı içinde dalgalı bir seyir izlerken, pay piyasalarına karışık bir görüntü hakim oldu. Dün Almanya'da DAX endeksi yüzde 1,57, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,65 değer kaybetti, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,18 yükseldi.


Asya tarafında, resmi tatil nedeniyle Çin piyasalarında işlem yapılmazken, Japonya'da açıklanan işsizlik oranının beklentilerin üzerinde yüzde 3,4 gelmesinin ardından Nikkei 225 endeksi yüzde 0,34 değer kaybetti, dün kapalı olan Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 2,7 yükseldi.


Yurt içinde dün açıklanan imalat sanayi PMI verisinin daralmaya işaret etmesine karşın döviz kurları ve faizler yatay bir seyir izledi, BIST 100 endeksi yüzde 0,44 yükselerek günü 74.531 puandan tamamladı. Analistler, bugün ABD'de açıklanacak verilerin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade ederek, BIST 100 endeksinin 75.000 seviyesinin direnç, 74.000 ve 73.400 seviyelerinin destek konumunda olduğunu kaydediyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...