Finansal Hizmetler Güven Endeksi'nde artış

/ Kaynak: İHA
Finansal Hizmetler Güven Endeksi'nde artış

Ekonomi Haberleri  / İHA

2015 yılı Ekim ayında Finansal Hizmetler Güven Endeksi, bir önceki aya göre 1,0 puan artarak 167,8 seviyesinde gerçekleşti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, (TCMB), Ekim 2015 'Finansal Hizmetler Anketi Finansal Hizmetler Güven Endeksi'ni (FHGE) açıkladı. 2015 yılı Ekim ayında FHGE, bir önceki aya göre 1,0 puan artarak 167,8 seviyesinde gerçekleşti Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, son üç aydaki iş durumu ve son üç aydaki hizmetlere olan talebe ilişkin değerlendirmeler FHGE'yi azalış yönünde etkilerken, gelecek üç aydaki hizmetlere olan talep beklentisi FHGE'yi artış yönünde etkiledi.


2015 yılı Ekim ayında, son üç aya yönelik değerlendirmelere göre, bir önceki döneme kıyasla iş durumunda kötüleşme, hizmetlere olan talep,istihdam, faaliyet gelirleri, faaliyet giderleri, kârlılık ve sermaye harcamasında azalış, yurtiçi ve yurtdışı piyasalardaki rekabet gücünde ise iyileşme gözlendi.


Gelecek üç aya yönelik beklentilere göre, bir önceki döneme kıyasla hizmetlere olan talep, faaliyet gelirleri, faaliyet giderleri, kârlılık ve sermaye harcaması beklentilerinde artış, yurtdışı piyasalardaki rekabet gücünde iyileşme gözlenirken, istihdam beklentilerinde azalış, yurtiçi piyasalardaki rekabet gücünde kötüleşme görüldü.


Finansal Hizmetler Anketi, 2015-2021 dönemini kapsayan 'Avrupa Birliği Uyumlulaştırılmış İşyeri ve Tüketici Anketleri Ortak Programı'na dahil oldu ve Resmi İstatistik Programı (RİP) kapsamında yayımlandı.


Bir önceki yılın aynı dönemine göre ise, iş durumu ile yurtiçi ve yurtdışı piyasalardaki rekabet gücünde kötüleşme, hizmetlere olan talep, istihdam, faaliyet gelirleri, faaliyet giderleri, kârlılık ve sermaye harcamasında azalış gözlendi.


Bir önceki yılın aynı dönemine göre ise, hizmetlere olan talep, istihdam, faaliyet gelirleri, faaliyet giderleri, kârlılık ve sermaye harcaması beklentilerinde artış görülürken, yurtiçi ve yurtdışı piyasalardaki rekabet gücünde kötüleşme görüldü.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...