İş dünyası geliri paylaşmaya hazır

Düzenleyen:
İş dünyası geliri paylaşmaya hazır

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücret tartışılırken söylediği “İş adamları az kazansın, çalışanla paylaşsın” çağrısı, iş dünyasından büyük destek gördü

İş dünyası, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendilerine yönelik olarak söylediği “Az kazanın, paylaşın” sözlerine büyük bir çoğunlukla destek verdi. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın paylaşmaya dair sözlerinin kendisini çok etkilediğini belirterek, “Paylaşmayı bilmek lazım. Buradaki herkese mükellefiyet düşüyor. Toplumla paylaşmak önemli. Bu kurumsal olarak da ferdi olarak da yapılması gereken bir şey” dedi. Ülker, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen VİZYONER’15 Sektörler Zirvesi’nde, Yıldız Holding’in kuruluşundan bugünlere nasıl geldiğini anlattığı bir konuşma yapan Ülker, iş dünyası olarak hükümete destek verilmesinin önemine dikkat çekti.
Erdoğan’a destek verenlerden biri de, 1300 lira asgari ücret tartışması sırasında “Devlet yükümüzü hafifletsin” diyen İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar oldu. Çağlar, “Bizler Sayın Cumhurbaşkanımızın ve değerli hükümetin ortaya koyduğu ve koyacağı önerileri desteklemeyi, ülkemizin her bireyinin çıkarlarını öncelemeyi kendi kişisel çıkarlarımızın ve şirket çıkarlarımızın her zaman üzerinde tutarız” ifadesini kullandı. İşte diğer görüşler:
Ömer Cihat Vardan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı: Bırakın Türkiye’yi, dünyadaki ilk 100 zengin kişi bizim anladığımız şekliyle zekat mahiyetinde kazançlarının kırkta birini verse, dünyada açlık diye bir şey kalmaz. Ben, Cumhurbaşkanımızın bu görüşünü, 2008 yılında ifade etmiştim. Paylaşmakla kazanç azalmaz, bereket kazanır.
ÇOK CAN ALICI OLDU
Gülden Türktan W20 Başkanı: Cumhurbaşkanımızın mesajı çok çan alıcı oldu. Her dönemde işçi, işveren ve devlet üçgeninde diyaloğu başlatan devlettir. Üçünün anlaştığı bir rakam ortaya çıkmalı, öyle de olacaktır.
Hikmet Tanrıverdi (İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği-İHKİB- Başkanı: Paylaşmak en güzeli. Çalışana 1300 TL değil, 1500 TL de verilsin. Ancak en çok istihdam sağlayan ihracatçı sektör olarak rekabet şartları da göz ardı edilmemeli. Devlet babalığını gösterip çalışan üzerinden aldığı payı hafifletmeli, firmaların yükünü hafifletmeli.
Ali Kopuz (İstanbul Ticaret Borsası-İSTİB- Başkanı: Sonuçta devletin de cebinden bir para çıkacak bizim de... Bizim ödediğimiz para belli bir süre sonra piyasada yaşanacak canlanmayla bizlere geri dönecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...