Devletten para değil işçi istiyoruz!

Düzenleyen:
Devletten para değil işçi istiyoruz!

Ekonomi Haberleri

Bolu’da döküm fabrikası olan iş adamı Muzaffer Zengin, “Eli ayağı düzgün bir kişi bu işi rahatlıkla yapar. Asgari ücretle başlatacağız ama adam bulamıyoruz” dedi

Bolu’nun Kuruçay mevkisinde bulunan ve 1988 yılında kurulan döküm fabrikası, ürünlerini birçok Avrupa ülkesine ihraç ediyor. Fabrikada 50 işçi çalışmasına rağmen gelen taleplerin karşılanamaması üzerine çift vardiyaya dönmek isteyen yönetim, bin 300 lira maaşla çalışacak işçi aramaya başladı. Fabrikanın sahibi Muzaffer Zengin, işçi bulmak için defalarca İŞKUR’a başvuruda bulunduğunu ancak buradan herhangi bir işçinin talepte bulunmadığını söyledi. Uzun zamandır fabrikada çalışacak işçi aradığını belirten Zengin, “Sadece biz değil başka firmalarda da aynı problem var. İşsizlik var deniliyor ama biz çalıştıracak adam bulamıyoruz. İhracat yapan bir firmayız. Bizim çalıştığımız yurt dışında firmalar var. Biz bunlara zamanında malımızı teslim etmek zorundayız. Fabrikada çalışacak adam bulamadığımız zaman işimiz aksıyor. İhracatımızı tamamlayamıyoruz. Geçen sene eksik tonaj tamamlamak zorunda kaldık. Çalışacak adam bulamadığımız için” diye konuştu.
İşçi konusunda devletin kendilerine yardımcı olmasını isteyen Zengin, “Çalışacak adam konusunu çözsünler. Fabrikada 30 kişiye, kafede en az 10 kişiye ihtiyacım var. Ayrıca yeni fabrika yatırımımız var. Çalışacak adam bulamadığımız için fabrika yatırımımızı ertelemek zorunda kaldık. Aynı sebeple vardiya da yapamıyoruz. Şu anki vardiya 50 kişiyle çalışıyor. 50 kişi daha yetiştirmem lazım ki, bir vardiya daha yapabilelim. Her yerde iş var, her yerde iş çok ama çalışacak adam yok” ifadelerini kullandı. Zengin, ödenecek maaşın da problem olmayacağını, yeni başlayan bir işçinin bin 300 lira maaş alacağını vurgulayarak, “Yani yeni asgari ücretle işe başlayacak. Eli ayağı düzgün, biraz kafası çalışan bir kişi bizim işimizi çok rahatlıkla yapabilir” dedi. Yılda 4 bin ton civarında üretim yapıldığını ifade eden Zengin, üretimin yüzde 95’ini ihraç ettiklerini kaydetti.

ELEMAN YOK, YENİ YATIRIM DA YOK!

İş adamı Muzaffer Zengin’in sahibi olduğu fabrikada 50 işçi çalışıyor. Zengin, “Yeni fabrika yatırımımız var. En az 40 kişi lazım. Ancak çalışacak adam bulamadığımız için fabrika yatırımımızı ertelemek zorunda kaldık” diyor..

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...